Mørket sænker sig over Måløv
Halloween-i-Måløv3-copy.jpg
Der er garanti for både hygge og uhygge, når Halloween i Måløv forvandler den lille fredelige flække til et mørkt og mareridtsagtigt sted. Foto: Flemming Schiller
Fredag den 25. oktober bliver der for 20. gang sluppet spøgelser, skeletter, monstre og andre skræmmende skabninger løs til Halloween i Måløv.

Nu kan antallet af dage til årets højdepunkt i Måløv tælles på to hænder. Halloween i Måløv er lige om hjørnet, forberedelserne har været i gang i månedsvis og fredag den 25. oktober sænker mørket og uhyggen sig over Måløv.

I år er det 20. år, der bliver holdt Halloween i Måløv. Siden første gang i 2000, hvor et par hundrede deltog, er det uhyggelige optog vokset til omkring 7000 deltagere, der har en festlig aften blandt levende døde, hekse, bødler og dræber-klovne.

Der er over 70 forskellige ‘seværdigheder’ fordelt på sceneshow, optogsrute, naturparken, kirken og skolen. Det er et sandt overflødighedshorn af uhygge, og selvom der er hele tre timer til at svælge i død og ødelæggelse, er det nærmest umuligt at nå at opleve det hele. De fleste følger bare med strømmen gennem byen og lader sig bare bombardere at de mange sanseindtryk.

Aftenens forløb

Halloween i Måløv begynder klokken 18 og slutter klokken 21, men allerede fra klokken 17 kan man købe street food på terrasserne neden for Måløv Station.

Det er tre af de lokale leverandører der serverer, pizza, thai-mad, sandwich og suppe. Mange andre steder på ruten, i skolegården og inde på skolen kan man også købe mad og drikke.

Klokken 18 starter underholdningen på scenen ved ’Nåleøjet’ på Søndergårds Torv. Der bliver både musik, ild- og ordgøgl og deltagelse af Jack, Gandalf og borgmesteren.

Klokken 18.30 sendes alle af sted i optog gennem byen mod naturparken, kirken og skolen på Kratvej.

I Naturparken er det bagerste område kun for de største og absolut modigste. Denne afdeling kan man dog vælge at springe over og blot følge den traditionelle del af ruten, som er mindre skrækindjagende.

I starten af skolegården kører BFO’en Harry Potter-tema og i den anden ende er der blandt andet heksebod, DTU’s science show og Cirkus Panik. Indenfor byder ’Den Gamle Skole’ blandt andet på uhyggelige historier i dansk-lokalet og den underjordiske gang er blevet til ’De fortabte børns kælder’.

Tag mor eller far med

Halloween i Måløv er et oplagt familiearrangement, men en del af oplevelserne er ikke for sarte sjæle, så det er en god idé at have mor eller far i nærheden. Generelt anbefales arrangementet ikke for børn under syv år.

Sceneshowet og en stor del af ruten gennem byen er gratis. Men der kræves billet-armbånd for at komme ind i naturparken og i skolen og skolegården. Armbåndet giver adgang til det hele og kan købes i den betjente åbningstid i Kulturhus Måløv.

Eventuelt overskydende armbånd sælges på selve aftenen ved Nåleøjet og indgangen til naturparken.
Man kan læse mere, hente et oversigtskort og se mange stemningsfulde billeder fra tidligere år på Halloweenimaaloev.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *