LSF-sejr i kampagnekamp
Fodbold Lørdag den 12. oktober var Smørum Idrætspark en del af rammen om en landsdækkende kampagne i anledning af den Internationale Gigtdag.

Det er Gigtramte Børns Forældreforening (GBF) der har lanceret kampagnen, ’Vi spiller for børn med gigt’ i anledning af den internationale Gigtdag.

Det går i korte træk ud på, at børn og unge med gigt spiller i ens røde trøjer over hele landet påtrykt teksten ’Vi spiller for børn med gigt – fordi børn og unge også kan få gigt’.

LSFs U-11 drenge fik besøg af B1973 fra Herlev som deltog i kampagnen. På holdet spiller Lucas Lillelund Petersen på 9 år som har gigt. Formålet med kampagnen fra GBF er at sætte fokus på at børn kan få gigt samt stærke og forstående fællesskaber. Inspirationen til kampagnen har GBF fået af Danmarks Landskamp mod Schweiz der blev spillet samme dag.

DBU hjalp med at markere dagen ved at fem børn med gigt løb ind på banen sammen med landsholdene, en af dem var Lucas.

For mange mennesker lyder det underligt, at skabe et arrangement for børn med gigt, hvor de skal bevæge sig, men for gigtbørn er det utrolig vigtigt, at de også får bevæget sig. Desværre er de tit udfordret på at være med i bevægelses aktiviteter og idrætsforeninger, da børnene med gigt er udfordret på blandt andet udholdenhed og smerter. Ofte vil de ikke have deres kammerater skal vide de har en kronisk sygdom.

Kampen i Smørum endte i øvrigt med en sejr til LSF på 4-1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *