Et opgør med lykkepiller
Søren-Lynge-09-37-19.jpg
Som en anden stand-up’er eller amerikansk prædikant leverer Søren Lynge sit budskab om positiv tænkning og anvar for eget liv, med humor, selvsikkerhed og charme. Foto: Kaj Bonne
Man har selv muligheden for at få et bedre liv. Ved at tænke positivt og træffe aktive valg, er det muligt at vende negavtivt til positivt. Det var budskabet på en meget velbesøgt pep-talk hos lifecoach Søren Lynge, der inviterede indenfor på sin gård på Ågerupvej i Ballerup.

Der er normalt ikke meget trafik på Ågerupvej sådan en torsdag aften i øsende regnvejr. Men denne aften er rabatten godt fyldt op med biler omkring nummer 66, hvor der ligger en stor hvid gård. Her holder Søren Lynge til.

Her har han tidligere drevet et bosted for udsatte unge, men er nu primært blevet omrejsende i coaching, kognitiv psykologi og positiv tænkning. Hans ’Lyngemetoden’ er blevet vældig populær og handler i grove træk om, at man ved at tænke positivt og foretage aktive valg, kan give sig selv en langt bedre tilværelse, hvis man er kørt fast i faste rutiner og negative tankemønstre.

Denne aften har Søren Lynge inviteret til foredrag om netop Lyngemetoden og hvad man kan bruge den til, og det er intet mindre end et tilløbsstykke. Rummet er mere end fyldt og starttidspunktet må rykkes, fordi der skal bæres flere stole ind. Musikken drøner ud af højttalerne og Søren Lynge hilser, iklædt stilet jakkesæt, på mange af de fremmødte.
Der er lagt op til en aften med fuld fart på.

Kan mere end man tror

”Det er et oprør mod lykkepillerne. Der er ingen grund til at købe så mange piller, når man selv kan klare rigtig meget. Man skal arbejde med sig selv, så finder man ud af, at man kan meget mere end man tror,” siger Søren Lynge, der ud over de månedlige pep-talks i Ballerup også rejser rundt i landet med sine budskaber.

”Uanset hvor mange der kommer, om der sidder hundrede eller to, vil jeg sprede budskabet om, at hvis man arbejder med sig selv og vender sine tanker, så kan man udrette store ting,” siger Søren Lynge.

Ingen kys

Da alle er på plads stopper musikken og showet starter. Alle opfordres til at vende sig mod sidemanden eller -damen og sige:  ”Hej du ser godt ud, må jeg få et kys”.

Nu er det jo Danmark, så det er der ikke nogen, der bare gør, men så er stilen ligesom lagt. Her handler det om at give af sig selv.

Derefter går det derudad i to hæsblæsende timer.

Søren Lynge er en dreven taler og kører en direkte, næsten stand-up-agtig stil, hvor han fortæller om sig selv, sin baggrund, hvordan han har ændret sine tankemåder og vaner og hvordan han har vendt det til en succes. Budskabet går rent ind hos de fremmødte, hvor langt de fleste er i alderen 20-35. Men også ældre er mødt frem. Mange er en del af Søren Lynges utvivlsomt store netværk.

Der nikkes, grines og betragtes, mens Søren Lynge giver den gas med sit budskab.

Et bedre liv

Han giver konkrete værktøjer til at tænke positivt og dermed forbedre sit liv – især hvis man er kørt fast eller ønsker en reel forandring.

”Meget smerte er selvpåført. Dit liv er dit eget ansvar – det er ikke andres skyld. Man må selv handle for at få forandring,” fortæller Søren Lynge, mens de mange ansigter tager budskabet til sig.

To deltagere fra hans kursus ’Lyngemetoden’, Rebecca og Majken fortæller om deres oplevelser med metoden, der har hjulpet dem ud af depression og stress og ind i et nyt og bedre liv, hvor de har fået både livs- og arbejdsglæden tilbage.

Temperaturen stiger i det tætpakkede rum og der bliver reflekteret og tænkt, mens vand bliver købt og lidt merchandise og bøger ryger over disken.

Da foredraget slutter har de fleste fået masser at tænke over og efter lidt løs snak siver folk ud i den fugtige efterårsaften og hjem til dagligdagen, hvor den – måske – står på nytænkning, positive forandringer og nye vaner.

Fotos: Kaj Bonne

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *