En helt anden hverdag
kineserelever2-copy.jpg
Eleverne fra Ballerup fik et spændende indblik i kinesernes hverdag. De var indlogeret hos lokale familier under opholdet, men fik også tid til at tage på ture og være turister.
Otte elever fra forskellige niendeklasser i Ballerup Kommune er netop vendt hjem fra 10 dages udvekslingsophold i vores kinesiske venskabsby Wuxi og Shanghai.

De danske elever boede privat hjemme hos lokale familier i Wuxi og fik lov til at deltage i en helt almindelig kinesisk skoledag.

Eleverne begyndte og sluttede deres tur i Shanghai, inden de tog videre til storbyen Wuxiog Experimental Senior Xishan High School. Der blev også tid til at være turist, og eleverne besøgte blandt andet den hellige Buddha-figur og verdens næsthøjeste tårn i Shanghai.

Nogle af de ting, der især gjorde indtryk på de danske elever var, hvordan de kinesiske elevers hverdag så ud.

”Kinesernes skoledage er først og fremmest meget længere end i Danmark. De møder i skole fra klokken 7 til klokken 18, og bagefter skal de lave lektier. Det gør også, at mange kinesiske elever bor på skolen fra fredag til mandag, fordi det er nemmest i forhold til de lange skoledage,” fortæller en af de danske elever, som var med på turen, Anna Skotte fra Måløvhøj Skole.

Kinesernes omgangsform er også meget anderledes end her i Danmarks.

”De går meget op i at være høflige. I Danmark siger vi tingene mere lige ud, og pakker ikke tingene så meget ind. I Kina går de meget op i ikke at tabe ansigt,” siger en anden af de danske elever, Victoria Branth fra Måløvhøj Skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *