Alle fag kan bruges i skolehaverne
Skolehaver-copy.jpg
Årets høst i skolehaverne på Måløvhøj Skole afdeling Måløv skal nu forvandles til wokretter, rødbedechips og squashkager.
Eleverne i 5.a på Måløvhøj Skole afdeling Måløv har igennem de seneste fire år dyrket deres egne haver

I de små klasser var fokus på de mange fællesskabende aktiviteter med lærere og pædagoger, og de skrev små tekster om deres haver i dansk, fandt biller og andre dyr og lærte om planternes behov for sol, vand og næring.

I de seneste to havesæsoner har der været fuldt blus på biologi og matematik, når klassen har eksperimenteret med humusdannelse, udregnet målestoksforhold i deres have og overført havens mål til arbejdstegninger i deres skolehavehæfter ligesom de også har planlagt såning og lavet mad af deres afgrøder.

Klassen har i løbet af sommeren målt tilvæksten på deres planter, vejet afgrøderne, talt frøene og brugt de mange data til at lave deres egne matematikstykker.

Eleverne er gået nysgerrigt til undersøgelserne af hvilke dyr og planter der er i deres haver. De har indsamlet utallige edderkopper, bestemt biller, snegle og flyvende insekter under kyndig vejledning fra klassens natur og tekniklærer Kim Harremoes.

Nu er havesæsonen ved at være færdig og klassen høster deres afgrøder, som de laver wokretter, rødbedechips, squash-, rødbede- og gulerodskager af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *