Smørums børn kommer på græs
smørum-golf-børn-copy.jpg
Boesagerskolens 3. klasser er kommet med i Golf & Skole-projektet, hvor de får gratis undervisning i Smørum Golfklub - og de kan tage forældre og søskende med om søndagen.
golf Smørum Golfklub har indgået et samarbejde med Boesagerskolen om gratis golftræning for 3. klasserne. Projektet skal udvides, så der om fire år vil være op mod 300 deltagende elever.

Børn er i dag i væsentligt dårligere form end for 20 år siden. Cirka hvert syvende barn i Danmark er overvægtigt, og to ud af tre 11-15-årige lever ikke op til Sundhedsstyrelsens anbefaling om at bevæge sig 60 minutter hver dag.

”Det vil vi rigtig gerne gøre noget ved, og Smørum Golfklub har derfor indledt et tæt samarbejde med kommunen og Boesagerskolen, som ligger tæt på golfklubben. Planen er i første omgang, at lade børnene i fire 3. klasser få gratis undervisning og adgang til udstyr og golfbaner, i år foreløbig ni gange frem til efterårsferien,” siger golfdirektør i Smørum Golfklub, Keld Østergaard Christensen.

Initiativet skulle meget gerne vende udviklingen for de unge mennesker på en legende måde. I bedste fald kan det også styrke arbejdet med at tiltrække yngre medlemmer til Smørum Golfklub (SGK). Idéen er i øvrigt at dele erfaringerne fra SGK med Dansk Golf Union, så andre af landets golfklubber får mulighed for at iværksætte lignende aktiviteter.

Legende bevægelse

Det er i første omgang 3. klasses børn, der deltager i projektet. Børnene følges til golfklubben af SFO-personale og får undervisning og spiller golf på SGK’s pitch & putt-bane eller par 3-banen. Det er korte anlæg, som de kan håndtere uden at blive kørt for trætte.

”Vi har i projektet desuden indlagt fællestræning hver søndag klokken 15-17, hvor forældre og søskende er velkommen. På den måde får vi skabt et fælles familieprojekt, ligesom vi måske samtidig kan få forældre og søskende til at åbne øjnene for de talrige glæder, der er ved golfsporten. I sidste ende kan det blive en gevinst for både de unge, familien, skolen og golfsporten”, siger Keld Østergaard Christensen.

Det forventes, at omkring 85 vil gennemføre forløbet i 2019. I 2020 begynder nye 3. klasser, hvor der kommer omkring 100 børn til træning. I 2021 kommer 5. klasser med, og i 2022 skal både 5. og 6. klasser deltage.

”Om fire år vil vi have aktiveret fire klassetrin ad gangen. Det betyder, at cirka 250-300 elever deltager i Golf & Skole-projektet om året. Hertil kommer børnenes forældre og søskende, der ligeledes introduceres til sporten”, siger Keld Østergaard Christensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *