Mere by frem for bedre by i Skovlunde
Debat Det er bemærkelsesværdigt, hvordan Ballerup Kommune har svært ved at fastholde fokus på egne intentioner og principper om at skabe et mere attraktivt bymiljø, når økonomiske interesser kommer ind i billedet.

Kommunen udskrev ellers i 2014 en konkurrence for Skovlunde Centret, hvor byen skulle bindes sammen, under parolen ‘Bedre by fremfor mere by’, med temaer som Mødesteder, Fortætning, Forbindelse, Sammenhæng, samt Tryghed og Grønt i byen, som del af oplægget

Med udgangspunkt i den menneskelige skala foreslog vinderforslaget, at de nye bygninger skulle svare i højde til de omkringliggende bygninger i tre etager samt at strøget skulle virke åbent og indbydende.

Lokalplanen blev lavet af kommunen og områdets nye ejer, og i lokalplansforslaget, der blev sendt til offentlig høring, havde man pludselig forhøjet nogle af bebyggelserne til fem-seks etager. Kommunen havde et kort øjeblik glemt de flotte intentioner og temaer.

Man valgte dog, at lytte lidt til de mange indsigelser, der var bekymrede for højden af bygningerne, og man reducerede etagerne til fire-fem ud mod Ballerup Boulevard og tre-fire mod strædet.

Nu hvor byggeriet er i gang, virker det som om, kommunen igen har mistet fokus og har lyttet lidt vel meget til grundejeren, for nu vil man igen forhøje byggeriet ind mod strædet.

Men ifølge forslaget vil man blot flytte to etager fra bygningen længst mod stationspladsen og ind i midten af strædet.

Det kan så undre, at den bygning man ønsker at gøre lavere, allerede kun er to-tre etager i den gældende lokalplan.

Så virker det ikke længere som en god byttehandel.
Temaet ‘Fortætning’ er det eneste emne der er tilbage af deres egne flotte intentioner, der alle er endt som tomme flosker.

Det undergraver tilliden til kommunens intentioner og dennes håndtering af borgernes bekymringer i byggesager, når der, under byggeriet, dispenseres fra de væsentligste indsigelser fra den første høring.

Det vil være mere ærligt hvis kommunen fremover toner rent flag og bruger sloganet ‘Mere by frem for bedre by’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *