Karate i karatens eget land
kofukan2-copy.jpg
Den danske delegation fra Kofukan Karate i Ballerup besøgte Japan denne sommer, hvor de deltog i to store stævner og en masse kulturelle oplevelser oveni. Foto: privatfoto
Karate Spændingen var stor da en delegation fra Kofukan Karate i Ballerup midt i juli drog mod Solens Rige og karatens eget land for at deltage i dette års Kofukan International Cup og Keiyukai Kounotori International friendship Karate Cup.

Blandt de 39 danske delegerede var 16 karatekæmpere i alderen 11 til 38 år.

Med udgangspunkt i den larmende millionby Osaka oplevede karateudøverne og deres familier Japans mangeartede sider. Stik mod nord på vej til rejsens første stævne kørte de gennem smukke og frodige landskaber op til byen Toyooka. Her deltog de sammen med kæmpere fra 13 nationer fra alle kontinenter i Kofukan International Cup.

Samtlige danske kæmpere tog medajle – og nogen tog flere.

Rejsens andet stævne, International friendship Karate Cup, var en turnering for nogle af de allerdygtigste japanere, og danskerne fik den kæmpe oplevelse at kæmpe mod sande karate-kids. Her tog tre af de danske kæmpere medajle.

Foruden karateturneringer, templer, helligdomme, natur og storby, har den danske delegation taget den japanske kultur og ikke mindst deres mad og drikke til sig. Der er blevet smagt på retter og fødevarer, som de end ikke kunne have forestillet sig hjemmefra, og de har lært, at japansk mad er så meget andet end sushi.

Vel hjemme i Ballerup igen, har Kofukan Karate Ballerup kastet sig over et nyt projekt. De er nemlig ved at sætte ny og moderne lokaler i stand, så de snart kan indvie deres nye karate dojo på Tempovej 16, Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *