Historisk DM i Ballerup Super Arena
Mesterskab Den kommende banesæson i Ballerup Super Arena tegner til at blive fantastisk spændende. DBC (Dansk Bicycle Club) har lavet et løbsprogram, der blandt andet indeholder en nyhed:

Den 7. november skal der nemlig afvikles historiens første danske mesterskab i ’derny-pace’. Danmarks Cykle Union har bekræftet DBCs ønske om at opgradere klubbens eget derny-mesterskab til et officielt dansk mesterskab.

“De er stor prestige i at blive den første danske mester nogensinde i en disciplin. Det forventer vi kan tiltrække masser af stærke ryttere og forhåbentlig rigtig mange tilskuere”, lyder det fra DBCs sportschef Kenneth Røpke.

I derny-pace kører cykelrytterne lige bag en derny-motorcykel og kommer derved op i ekstrem høj fart.
“Derny-pace er en spektakulær disciplin og med DBC’s fantastiske pacerkorps har vi i klubben en god tradition for at lave nogen meget publikumsvenlige løb”.

Danske ryttere har tidligere vundet en række europæiske mesterskaber i derny-pace. Ole Ritter vandt i 1976, Gert Frank i 1983, Jimmi Madsen i 2000 og Jesper Mørkøv og Casper Folsach i henholdsvis 2014 og 2016. De to sidstnævnte mesterskaber blev vundet i Ballerup Super Arena.

Banesæsonen i Ballerup Super Arena indledes den 24. oktober med et stævne, hvor der blandt andet skal køres DM i scratch og holdsprint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *