Guld til golfdamerne
Golfdamer-3-copy.jpg
Endnu engang kunne Smørums golfdamer tage hjem fra DM med guld om halsen. Foto: privatfoto
Golf For syvende gang i løbet af de sidste ti år, løb Smørum Golfklubs kvindehold med guldet ved DM.

Nok var der solskin, men blæsten, som altid er en vild og uberegnelig makker i golf, kom i den grad i spil ved danmarksmesterskabet i weekenden 14.-15. september i Århus Golfklub.

Efterårsvejret gav solide vindstød, men det var ens vilkår for både Hillerød og Smørum hos damerne og Kolding og Smørum hos herrerne, der spillede dels om guld, dels om bronze.

Hos damerne havde Smørums holdkaptajn Bue Jacobsen sammen med holdleder Kenneth Brenøe fundet de bedste kvinder til opgaven.

I damernes første foursome stod Emily Pedersen og Louise Markvardsen overfor Hillerøds Fie Kjærgaard Olsen og Freja Ekman. Emily og Louise var suveræne og vandt 6/5.

I den anden foursome forsøgte Nanna Koerstz Madsen og Natacha Høst Husted samme metode, men Line Toft Hansen og Sarah Skovgaard Bils var ikke tilfredse med den taktik og leverede sejr til Hillerød. Altså ”all square” før de fire singler.

Til slut satte SGK’s damer turbo på. Matchen mellem Natacha Husted og Freja Ekman endte i delt, men resten af SGK-damerne tromlede afsted i deres matcher, som alle blev vundet med minimum tre oppe.
Smørum kunne dermed for andet år i træk tage guldet med hjem til klubben.

Det er syvende gang, at damerne kommer hjem med guld, og det er blevet til medaljer ved de seneste ti danmarksmesterskaber.

Herrerne imponerede

I 2018 rykkede de bedste SGK herrer op i elitedivisionen/Santander Divisionen, og alligevel har de sæsonen igennem spurtet mod medaljer ved DM. Det var lige før sensationen blev en realitet.

Dysten om bronzen stod mod Kolding, men jyderne sikrede sig metallet med de overbevisende sejrscifre 16-2. Utvivlsomt bittert for SGK’s herrer i selve øjeblikket, men set i mandagens forsat blæsende efterårsvejr, har de stadig gennemført en imponerende rute allerede deres første år efter oprykning til landets fornemste række.

Også imponerende, at SGK’s andet herrehold rykker fra 3. division op i 2. division.

DM for herrer endte i øvrigt med, at Kokkedal vandt over Brønderslev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *