Et ægte kulturmøde
wamde-i-tivoli.jpg
Wamdé nåede også en tur i Tivoli, hvor Tivoligarden overraskede dem ved at spille den burkinske nationalsang til ære for dem. Det var en stor oplevelse for de unge. Foto: Privatfoto
Den afrikanske musikgruppe Wamdé har haft et par forrygende uger i Ballerup, hvor de fik optrådt mange gange.

De seneste par uger har børn og unge fra musikgruppen Wamdé spredt liv og glæde rundt om i Ballerup med deres flotte, medrivende optrædender.

Wamdé stammer Ouagadougou i Burkina Faso og består af tidligere gadebørn, der – under ledelse af Mama Koyate – optræder med sang og dans.

Her i Ballerup har de optrådt på et hav af skoler og institutioner i løbet af deres besøg – og de var også med ved Musikfesten, hvor mange så deres flotte shows.

De nåede også ud over Ballerup Kommunes grænser – blandt andet var de sammen med Ballerup MusikSkoleOrkester til Kulturmøde Mors, hvor de også optrådte.

”Børnene og de unge fra Burkina Faso fik sat deres fingeraftryk godt og grundigt på Ballerup de seneste 14 dage. I skoler, institutioner, på kulturmødet Mors, East Kilbride Badet, Måløv Boldklub, Grantoftegård, Tivoli, Ballerup Musik- og Kulturskole, Musikfesten,” remser Bjarne Rasmussen, fra Venskabsforeningen Ballerup-Burkina Faso op og fortsætter:

”Overalt har de imponeret med deres medrivende optræden og livsglæde, på trods af en barsk baggrund. De har vist en spilleglæde og dygtighed på deres område, så selv 2-300 skolebørn blev helt stille når de optrådte på vores skoler. De fik vist at Afrika har rigtigt meget kultur at byde på, og ikke kun nød og elendighed. De har en tradition som de er stolte af, og som de gerne deler ud af.”

Vilde med svømmehallen

Bjarne Rasmussen har været kontaktperson for gruppen under hele deres besøg, og det har budt på mange sjove og skønne oplevelser. Især fremhæver han to: Deres besøg i East Kilbride Badet og turen i Tivoli.

”De har aldrig været i en svømmehal før, så der blev plasket, hujet og grinet i badets lave ende,” fortæller han.

Det var så stor en oplevelse for de afrikanske børn og unge, at de fik klemt endnu et svømmehalsbesøg ind i deres ellers spækkede program.

”Tivoli var naturligvis også en kæmpeoplevelse – fra rulletrappen op til Hovedbanegården til forlystelserne – selv Dæmonen – og Tivoligarden, der spillede den burkinske nationalsang til ære for dem på Plænen. Det var en flot gestus fra Tivoli,” fortæller Bjarne Rasmussen.

Også her på lokalavisen havde vi fornøjelsen af et uventet besøg fra Wamdé, der gav et nummer for hele huset.

”Wamde og Ballerup MusikSkoleOrkester viste et ægte kulturmøde på tværs af sprog og baggrund, og der planlægges allerede nu på et genbesøg af Wamde om to år,” fortæller Bjarne Rasmussen.

Man kan se mere fra besøget i Ballerup på facebooksiden ’Wamdé’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *