En dag med bold og venskaber
Pigefodbold-Måløv-01-36-19.jpg
Det er altid sjovt at kunne jonglere med en bold, og pigerne ved pigefodbold festivalen i Måløv viste, at det i den grad kunne lade sig gøre at jonglere med den runde kugle. Foto: Kaj Bonne.
Fodbold Måløv Boldklub havde søndag inviteret alle piger til pigefodboldfestival. Det blev en stor succes, hvor der både var fokus på fællesskab, fodbold og nye venskaber.

Selvom regnen truede og det faktisk var lidt vådt i starten af dagen, så var det ganske godt timet. For da der for alvor kom folk til den store pigefodboldfestival i Måløv Boldklub søndag, stoppede regnen og vejret artede sig.

Omkring 100 fodboldglade piger i alderen 6-16 år var mødt frem til en dag, hvor der var fokus på både fodbold, træning og ikke mindst tredje halvleg, altså fællesskab og venskaber.

Området var fyldt af en række forskellige aktiviteter, hvor man kunne drible eller jonglere med bolden, skyde til måls og andre sjove aktiviteter.

Det resulterede blandt andet i at dagens hårdeste skud blev målt til 87 km/t og den bedste jonglerede 117 gange med en bold.

Men først og fremmest var meningen at vække interessen for fodbold og for det fælleskab, som man får ved at spille og være sammen.

Magisk samvær

”Det var næsten magisk. Der var 152 tilmeldte og det var ikke helt så mange, der dukkede op, men de der gjorde, havde det rigtig godt. Flere fortalte mig, at de havde fået nye veninder og det var en del af det hele. Vi fejrede fællesskabet og den tredje halvleg, og så er det bare en sidegevinst, hvis vi fik nye tilmeldinger til klubben,” siger Chaka Gram-Petersen, træner i Måløv Boldklub og en af folkene bag festivalen.

Hun glæder sig over, at man kunne få så mange ud, trods det halvdårlige vejr og de mange andre tilbud, som de unge har i dag.

”Vejret var ikke så godt, og så er vi oppe mod skærme. Vi kan sagtens mærke, at de unge ikke er så meget ude i dag.

Mange gange skal vi begynde med helt basale fysiske ting, når vi træner. Kolbøtter, kaste og gribe en bold og den slags. Helt basale ting. Men det viser også, at det giver noget, når vi kan komme ind i et fællesskab,” siger Chaka Gram-Petersen, som ser fodboldfestivalen som en ubetinget succes, som sagtens kunne gentages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *