Stærkere samarbejde kan styrke velfærden
debat I Ballerup Kommune skal politikerne snart vedtage næste års budget. Her skal de beslutte, hvordan de kan få de økonomiske ender til at mødes, uden at det går for hårdt ud over velfærden.

Mange kommuner er udfordret af udviklingen i befolkningen med mange flere børn og ældre i de kommende år, hvilket vil sætte økonomien under massivt pres.

Men inden politikerne ser sig nødsaget til at sænke serviceniveauet, vil vi i DI opfordre til, at de overvejer at styrke samarbejdet med virksomheder. Samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder er en effektiv måde at sikre en stadig højere kvalitet, nytænkning og effektivisering af den kommunale opgaveløsning. Et styrket samarbejde med virksomhederne kan altså være med til at sikre udviklingen af velfærden og reducere – eller måske helt undgå – behovet for forringelse af den offentlige service i de kommende år.

Eksempelvis får Ikast-Brande Kommune gjort rent af en professionel servicevirksomhed og får på samme tid borgere fra passiv forsørgelse i job.

I Ballerup Kommune er der gode muligheder for at forbedre samarbejdet om at udvikle velfærden. Kun 24,5 procent af de tekniske opgaver og støttefunktioner som for eksempel rengøring, vinduespolering, it-drift og vej- og parkområdet bliver i dag løst sammen med private virksomheder. Til sammenligning har de ’’bedste’’ kommuner involveret virksomheder ved 44,4 procent af disse opgaver.

DI anbefaler, at Ballerup Kommune får kigget de eksisterende erfaringer igennem og med det udgangspunkt får afdækket de områder, hvor samarbejdet med private virksomheder kan øges. Fra DI’s side bidrager vi meget gerne.

Det må og skal ikke ende med at handle om ideologi – det drejer sig derimod om at sikre, at borgernes skattekroner bliver brugt klogt, så vi får mest og bedst mulig velfærd for pengene. Og det gør vi ved at samarbejde.

1 kommentar om “Stærkere samarbejde kan styrke velfærden”

  1. Daniel Thillerup siger:

    i nedlægger jo støberiet, for at flytte det over i brydehuset, i har ikke forstand på økonomi når i tager sådanne beslutninger, er ret så træt af socialdemokratiet præcist.

    Lad os nu få et nyt borgmester skifte i kommunen, som rent faktisk vil de udsatte noget. Jeg ved godt hvem og den som jeg ved hvem er, jeg synes skal være borgmester ved det os godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *