Flot første junior-DM
Laura-og-Filucca-DM-copy.jpg
I weekenden var Ballerup Rideklubs Laura Høj Vraa og Filucca til individuelt junior-DM i dressur, hvor det blev til en flot ottendeplads i B-finalen. Foto: Johanna Hertel
ridning I weekenden var Laura Høj Vraa og hendes hest Østerkjær Filucca fra Ballerup Rideklub til individuelt junior-DM i dressur i Ringsted.

Junior DM er for ryttere under 18 år, der rider hest – og ikke pony, som man stopper med at ride konkurrencer på, når man er 16 år.

Det var et meget dygtigt felt Laura og Filucca var oppe imod i weekenden, men de formåede at kvalificere sig til B-finalen søndag, hvor det blev til en flot ottendeplads ud af 20 og med hele 69,438% i kür.

Kür er en dressurdisciplin, hvor man selv har sammensat hestens program og det rides til selvvalgt musik som er tilpasset programmet.

Laura er 16 år og har dannet par med syvårige Filucca i halvande år. De er til dagligt opstaldede i Ballerup Rideklub, hvor de får undervisning af Nadia Gernow. Laura har redet i Ballerup Rideklub, siden hun startede i rideskoledelen som femårig, og fik en del år senere sin egen pony opstaldet der – og nu hendes hest Filucca.

Det er første gang at Ballerup Rideklub er repræsenteret ved individuelt junior DM, ligesom det om 14 dage er første gang Ballerup stiller med et hold til hold-DM i dressur for hest, som afholdes i Vallensbæk. Her består et hold af fire heste og fire ryttere, som alle skal ride forskellige programmer. En af rytterne på holdet skal være under 21 år, så der tager Laura og Filucca afsted til stævne igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *