Svar på læserbrev om jobcentret
Debat Hej Kim. Jeg vil gerne starte med at kvittere for de mange udregninger, men jeg er nødt til at sige, at jeg har vanskeligt ved at genkende tallene, som du har regnet dig frem til.

Hermed de mest væsentlige pointer, som du ikke har inddraget:

1. Der er en meget stor del af de udgifter der er til Jobcentret som vi er forpligtet via lovgivningen (fastsat af Folketinget) til at afholde. Der er i lovgivningen i mange tilfælde italesat en minimumsindsats og en lovpligtig ydelse og denne skal vi afholde i Ballerup som i andre kommuner

2. Vi er som politikere på tværs af partier enige om indsatsen overfor ledige er en investering i fremtiden – særligt nu hvor vi har gunstige vilkår således at denne målgruppe har et stærkere fundament at stå på når næste krise rammer.

Jeg kan give dig et eksempel: En borger på fx 26 år, der har gået ledig en del år har svære vilkår for at komme i beskæftigelse. Arbejdsmarkedet lige nu giver denne borger bedre muligheder for at komme i job – dog forudsat at en ekstraordinær indsats, foruden den lovpligtige, er gennemført. Hvis vi ikke investerer nu, risikerer vi at brogere som ham/hende kan blive på overførselsindkomst i mange år – sågar resten af livet.

Disse eksempler findes og det ønsker vi ikke at gentage da det er ej værdigt for borgeren eller vores samfund.

Udover det økonomiske konsekvenser har ledighed også en række menneskelige konsekvenser, hvor man ikke har mulighed for at tage del i et arbejdsfællesskab eller mulighed for at tage ansvar for egen selvforsørgelse og bidrage til samfundet.

Vi er overbevist om at det er en investering i fremtiden og ikke en investering man kan gøre op og få værdi af fra år til år. Dette kan du faktisk også læse dig til når du ser på ledighedsudviklingen de seneste 5 år for ledige i Ballerup

Du er naturligvis velkommen til at kontakte mig eller jobcentret direkte, hvis der er noget, som du vil have uddybet.

10 kommentarer om “Svar på læserbrev om jobcentret”

 1. Ove Ginness siger:

  MUSA KEKEC
  Du svarede jo Kim med præcis de samme ord i sidste uge, så hvorfor belemre læserne her en gang til? Nå jo, svaret dengang kom jo ikke i den trykte avis, vel? :-))

  1. Jesper Mohr siger:

   Når man nu svarer med det korrekte og fyldestgørende svar – hvorfor skulle man så ændre svaret Ove Ginness?

   1. Ove Ginness siger:

    Når man nu allerede har fået det korrekte og fyldestgørende svar én gang – hvorfor skal man så have det igen Jesper Mohr?
    I øvrigt afgør du alene jo ikke om svaret er korrekt og fyldestgørende, vel ?- det er blot DIN mening, ikke? – jeg har f.eks. den modsatte 🙂

 2. Jeg vil gerne høre hvad der skal ske, i forhold til de borgere der er på kontanthjælp i over 10 år, som jeg er blevet belyst om at vi har i ballerup kommune, det mener jeg ikke kan være kommunens interesse på nogle som helst måder.

  Man må give borgerne den bedste service. ! giv dem arbejde der kan arbejde, eller give borgerne den rigtige ydelse, eller pension hvis de ikke kan andet.

  Desuden vil jeg os gerne høre kommunen om de er del af den ordning, hvor kommuner får op til 67.000 kr i bonus for at nægte borgere førtidspension.

 3. Musa Kekec siger:

  Hej Ove Giness

  Jeg sendte mit svar så det kunne komme skrifteligt i sidste uge og da det ikke skete valgte jeg at svare på den elektroniske udgave af avisen. Nu er det kommet med i denne uge og det har jeg det helt fint med da ikke alle borgere læser den elektroniske udgave af avisen.

  Mh
  Musa

  1. Ove Ginness siger:

   Jamen dog, og du mener, at alle borgere læser den trykte udgave – og dermed dine (bort)forklaringer i sagen? he, he:-)

 4. Musa Kekec siger:

  Hej Daniel Thillerup

  Vi tilpasser løbende vores beskæftigelseplan baseret på den udviklign og virkelighed der er i Ballerup.
  Vores nuværende plan kan du finde her: https://ballerup.dk/sites/default/files/sbsys/Publication1387/Enclosures/Besk%C3%A6ftigelsesplan%202019.pdf

  Vi tager udgangspunkt i den individuele borger da forudsætningerne og mulighederne er forskellige fra person til person. Vi hjælper dem, der har forudsætningerne på plads til et arbejde og/eller opkvalificering/uddannelse eller dne rigtige ydelse.

  “Den bedste service” er svær at definere da forudsætningerne (og forventningerne til og fra borger) er forskellige.
  Den bedste service for dig i dit perspektiv er måske førtidspension mens JC Ballerup kan have et andet perspektiv. Dette bliver netop berørt når du møder vores dygtige medarbejdere fra JC Ballerup.

  PS: Vi har mødtes og talt herom med dig tidligere og jeg vil gerne tilbyde at mødes igen.

  Mh
  Musa

 5. Jeg vil stadig anbefale jer at chekke samtlige sager igennem i kommune / jobcentre hvad kontanthjælpen angår.

  Det er ikke rimeligt at borgere skal være på kontanthjælp i over 10 år eller længere tid en 6 måneder .

  Hvis det stod til mig selvom i er styret af christiansborg.

  jeg finder ikke vi får noget ud af dialog, når lolan siger hun ryster på hovedet af mig. så forstiller jeg mig i andre
  i socialdemokratiet gør det samme efter pr observation.

  Jeg udtaler mig som bekymrede borger, på vegne af udsatte borgere.

  P.s er Ballerup kommune del af af bonus ordningen af de op til de 67.000 kr som bonus ,
  for at nægte borgere førtidspension ?

 6. Musa Kekec siger:

  Hej Daniel

  Vores dygtige medarbejdere kigger løbende på alle ydelser for at sikre at borgerne er tildelt den ydelse og får den support der skal til for at hjælpe. Her er der hverken forskel på hvis f.eks. du er en borger og skal forbi JC Ballerup eller om det er mig. Jeg prøver at beskrive processen som jeg har gjort det før – dette er ikke personspecifikt.

  Jeg afgøre ikke hvem, der skal være på kontanthjælp herunder hvor længe – det er meget individuelt fra borger til borger. Vi er og vil altid blive styret af den gældende lovgivning, der besluttes af Christiansborg og det er de vilkår vi alle har som offentlige instanser som borgere.

  Jeg kan ikke forholde mig til din oplevelse med Lolan eller din forestilling om hvad vi taler om i A-gruppen, men kan altid tilbyde et møde med undertegnede.

  Vi har ikke en sær regel om at nægte førtidspension til de borgere, der er berettiget til dette eller får en særlig bonus. Vi tager udgangspunkt i den individuelle borger med det formål at hjælpe bedst muligt.

  Mh
  Musa

 7. Det jo let nok at sige i ikke har det så må i komme med beviser på det.

  Det kan ikke være i kommunens interesse eller jobcentret , at i har disse borgere der bliver slæbt igennem systemet som muligvis ikke kan arbejde .

  Jobcentret og kommunen skal forbedres i Ballerup kommune. For alle borgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *