Lokale golfpiger var med til at sikre guldet
Golfmestre.jpg
Det danske pigelandshold i golf vandt EM-guld i Spanien. Tre på holdet var lokale golfspillere fra henholdsvis Smørum og Hjortespring golfklubber. Foto: privatfoto
Golf Det danske pigelandshold i golf spillede lørdag sig til guldmedaljer ved EM for hold. Det er første gang nogensinde, at et dansk pigelandshold vinder EM.

”Det er fuldstændig fantastisk. Tingene gik bare op i en højere enhed. Sammenholdet har været afgørende, og vi havde allerede inden EM lagt en god strategi for, hvordan vi ville være som hold,” siger Anders Danielsen, der er landstræner for pigerne.

Guldholdet består af Anne Norman fra Rungsted Golfklub, Natacha Husted fra Smørum Golfklub, Amalie Leth-Nissen og Cecilie Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub, Alberte Thuesen fra Mølleåens Golf Klub og Olivia Grønborg fra Helsingør Golf Club, altså tre lokale golfspillere, der var med til at sikre de historiske medaljer.

De danske piger blev nummer tre i det indledende slagspil, hvorfra de otte bedste går til medaljespillet. I knockoutrunderne gjorde Danmark det af med først Tjekkiet og siden Tyskland, begge gange efter at have tabt de indledende parmatcher.

I finalen ventede værterne fra Spanien. Pigernes EM blev nemlig spillet på Parador El Saler ved Valencia. Men danskerne vandt med 4-3, den snæverst mulige margen, og kunne dermed kalde sig europamestre.

Medaljen til pigelandsholdet er historisk i og med det er første gang, at Danmarks piger når frem til finalen. Fire gange tidligere – i 1993, 2006, 2007 og 2012 – er det blevet til bronze.

Såvel Danmarks herrer som damer spillede sig i medaljespillet i år, men ingen af dem opnåede metal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *