Vildere skovnatur og højere græs i Ballerup
Debat Processen er i gang - naturen har fået lidt mere plads at brede sig på langs stier og veje, hvor græsset får lov at vokse og det giver hele vores kommune et grønnere udtryk, og efterhånden som der etablerer sig forskellige planter, kommer der også flere levesteder til sommerfugle, bier og ikke mindst insekter som tiltrækker flere fugle og giver dem et livsgrundlag.

I parkerne holder vi dog lidt igen og afventer flere erfaringer med, hvordan vi får skabt flere levesteder med anderledes drift, der er nemlig mange forskellige måder at gøre Ballerups parker til bedre levesteder for flere forskellige dyr, svampe og planter.

Jeg er kisteglad for de mange bistriber, der er anlagt, og de nektargivende blomster kaster forhåbentligt en masse frø til efteråret, så der bliver endnu flere blomster til næste år.

Skoven bliver mere vild, fra og med i år lader vi vores arealer med skov være, så naturen kan udvikle sig. De døde stammer skal have lov at blive liggende. Så alle de stammer som du og jeg møder på gåturen er ikke rod – men derimod vild natur med vilje. På den måde skaber vi væsentlig bedre natur til de mange arter der kun kan leve i skovområder og det er der behov for, da netop mange af disse arter er truede og har behov for vores opmærksomhed.

Vi er langt fra i mål med at gøre Ballerup til de nære naturoplevelsers by, men nu har vi sat nogle gode tiltag i gang.

Og dem mener jeg vi skal have langt flere af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *