Syret selvtægtssatire fra Smørum
Mogens-Lyhne-copy.jpg
Mogens Lyhne fra Smørum har skrevet mere end 40 bøger. Sidste skud på stammen er novellesamlingen ’Så kan de lære det’, der udkom 20. maj. Foto: privatfoto
Bog Mogens Lyhnes nye bog ’Så kan de lære det’ indeholder 29 noveller, der kredser om temaerne hævn og selvtægt.

Den pensionerede skolelærer Mogens Lyhne fra Smørum har begået en novellesamling, som han selv kalder for ’’syret selvtægtssatire’’.

Historierne tager udgangspunkt i forskellige situationer, hvor man nok ville stoppe op og sige: ’Hør, det her burde man virkelig gøre noget ved’.

Bogen har fået titlen ’Så kan de lære det’ – og det er lige hvad de kan, nogle af personerne i de satiriske noveller, der kredser om temaerne hævn og selvtægt.

MeToo og vilde ulve

Mogen Lyhne skriver i bogen om alt fra hævnporno til flugtbilister, fra lægesjusk til peberspray. Samlingen rummer både humoristiske, spændende og virkeligt grusomme historier.

Der er en om unge piger, som ikke bare siger ’MeToo’ til deres krænkere, og en om en vestjysk jæger, der eksporterer ulveproblemet til Dyrehaven ved København, og en anden om en morfar, der finder sin egen måde til at ramme den pædofile, der har generet hans barnebarn.

’Så kan de lære det’ indeholder i alt 29 noveller, hvor tingene ikke altid falder ud, som man forestiller sig det, og hvor det ikke på forhånd er givet, hvem der lærer hvad.

Mogens Lyhne debuterede som romanforfatter i 1974 og har siden da skrevet mere end 40 bøger for voksne, unge og især børn. Romaner, ungdomsbøger, letlæsning, moderne eventyr og science fiction-noveller. Senest kom romanen Souvenirs fra Thailand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *