Museet er en væsentlig del af Ballerups historie
Debat En ny interessant bog om Ballerup og Skovlunde i 1000 år har set dagens lys. Til lykke til forfatterne, kommunen og os alle med bogen, som indeholder mange spændende bidrag om byens lange historie.

Samtidig må jeg desværre hælde lidt malurt i bægeret. I kapitlet om kommunens udvikling fra 1950 til 2000 savner jeg en omtale af Ballerup Museum på linje med omtalen af andre af kommunens kulturinstitutioner som bibliotek, stadsarkiv, m.fl.

Som en af de over 60 frivillige medarbejdere ved museet, oplever jeg museet som et velbesøgt kulturelt tilbud.
Museets udstillinger og kulturhistoriske arrangementer giver alle borgere i og uden for kommunen mulighed for at dykke ned i byens historie i de historiske rammer, som kommunen stiller til rådighed for museet.

Museets samarbejde med Skoletjenesten giver en masse børn mulighed for at opleve deres bys historie i autentiske rammer. Museets aktiviteter er derfor en væsentlig del af Ballerups historie og burde have været med i bogen.

Bogen er udgivet og står ikke til at ændre, men jeg håber, at kommunen/Stadsarkivet på anden vis vil råde bod på den manglende omtale af museet, så historien om vores by bliver endnu mere fagligt dækkende end i den – i øvrigt – velskrevne bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *