Forrygende middelalderdebut
Middelalder-14-24-19.jpg
Underholdningen var i top på den store kampplads, hvor det blev til adskillige drabelige dyster. Foto: Kaj Bonne
Med besøgsrekord på over 40.000 gæster blev Københavns Middelaldermarkeds første år i Ballerup en bragende succes.

Det vrimlede med mennesker i ådalen i pinsen. For første gang nogensinde var det store københavnske middelaldermarked flyttet fra Valbyparken til Harrestrup Ådal, hvor riddere, vikinger og skjoldmøer havde fået endnu mere plads at boltre sig på.

Se de mange flotte billeder fra markedet her: Middelalderen kom til ådalen

Arrangørerne var naturligvis spændte på, hvordan publikum ville tage imod de nye rammer i Ballerup, men at dømme efter tilskuertallet var der bred opbakning til flytningen vestpå. For i år blev endnu et rekordår for Københavns Middelaldermarked, der rundede 40.000 besøgende i ådalen – og dermed slog sidste års rekord fra Valbyparken, hvor godt 35.000 kiggede forbi.

”Det er gået over alt forventning. Vejret har været overvejende godt, der har været vildt god stemning og de mange besøgende har fået en masse sjove og lærerige oplevelser med sig hjem. Jeg sætter stor pris på, hvordan både aktører og frivillige hvert år gør deres ypperste for at skabe den bedst mulige oplevelse på Københavns Middelaldermarked,” fortæller en glad og lettet Dennis Fuller, som er medarrangør og medstifter af Københavns Middelaldermarked.

Fire riddere klar til den store turnering. Foto: Kaj Bonne

Børnerykind

Markedet spredte sig over fire dage i pinsen, med start fredag, som var dedikeret til institutioner, børnehaver, vuggestuer og skoler. Hele 9000 besøgende, heraf 2200 fra Ballerup Kommune, deltog fredag og det var over tre gange så mange som sidste år.

De mange børn – og voksne – fik én på opleveren på markedet, som blandt andet bød på storslåede ridderturneringer, hvor frygtløse krigere med lange lanser stødte hinanden af hestene.

Man kunne også se store drabelige slag, hvor vikinger og skjoldmøer kæmpede på liv og død, eller man kunne zig-zagge rundt i de utallige boder og arbejdende værksteder og se eller købe smukt kunsthåndværk, seje våben og lækre middelaldersnacks.

Ballerup Bladet var naturligvis også et smut forbi ådalen og nød et par begivenhedsrige timer i middelalderen, inden vi – stinkende af bål, bevæbnet til tænderne og godt mætte på pandekager – kunne slæbe vores overtrætte yngel med ud til bilen igen og sige tak for i år.

Københavns Middelaldermarked er tilbage i Ballerup igen næste år, hvor pinsen falder i dagene 29. maj til 1. juni.

Børnene havde fået deres helt eget univers i den bagerste ende af markedspladsen, hvor de blandt andet kunne tæve nogle trolde – og det var et hit. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *