Endelig fik de skovlen under Skåne
gym-piger.jpg
Sejr til Danmark og ikke mindst Ballerups gymnaster: Alma Sofie Pedersen, Marie Mejnholdt-Jakobsen og Isabella Schultz.
gymnastik De fleste af Danmarks bedste rytmiske sportsgymnaster var den 1. juni samlet til landskamp mod Skåne i Puls Arena i Landskrona.

Blandt de danske repræsentanter var tre individuelle gymnaster fra Ballerup GF – den danske juniormester Alma Sofie Pedersen, juniorgymnasten Marie Mejnholdt-Jakobsen (nr. 4 ved DM) samt den danske officielle seniormester Isabella Schultz.

De lokale gymnaster gjorde alle, ligesom de øvrige danske gymnaster, en stor indsats i håb om endelige at kunne besejre gymnasterne fra Skåne.

I ungdomsrækken tog de danske piger sig af medaljerne – Helena Rusberg (FG 90) guld, Sara H. Rosendahl (Ølstykke GF) sølv og Yasmin Neumann (Ølstykke GF) bronze.

Ved første runde hos juniorerne lagde Alma Sofie ud med at score højest point for sin serie med tov, mens Marie med sin boldserie, lagde sig på en foreløbig andenplads. Efter både anden og tredje runde scorede Alma Sofie ligeledes højst for både. sin bold- og kølleserie og gik dermed til top med 34,333 point foran Hedvig Elg Appelros (Skåne) 28,033 point og Astrid K. Nilsson (Skåne) 26,43 point.

Med 19,067 point klarede Marie sig som andenbedste dansker. Hun placerede sig på en ottendeplads ud af 12 deltagere.

Hos seniorerne deltog elleve gymnaster og her gik Isabella til tops med ialt 39,9 point for sine serier med tøndebånd, bold og køller. Sølvet gik til Maja E. Petersson (Skåne) med 32,433 point og bronzen til Nicoline Sachmann (Taastrup) med 31,267 point.

Som duo seniorgruppe måtte Alma Sofie og Isabella efter deres tøndebåndsserie ”nøjes” med sølvmedaljer, mens Skåne tog sig af guldet.

Til stor jubel hos de danske gymnaster, trænere og trofaste forældre på tilskuerrækkerne, lykkedes det efter 19 år atter at vinde Skåne-Danmark landskampen. Resultatet blev 374,6 point til Danmark og 342,3 point til Skåne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *