En sommerdag i demokratiets tjeneste
Valg-BB-03-24-19.jpg
Borgmester Jesper Würtzen afgav sin stemme på valgdagen i idrætshallen ved Skovlunde Skole Syd. Foto: Kaj Bonne
fv19 Det var svedende varmt og sommertøjet var hevet ud af garderoben, da folk allerede fra morgenstunden strømmede til stemmeboksene. Vi tog til Skovlunde Skole Syd, hvor blandt andre borgmester Jesper Würtzen satte sit kryds.

Onsdag den 5. juni var en varm dag. Men det var også en festdag. Det var nemlig ikke bare grundlovsdag og fars dag, men også valgdag, hvor kulminationen på fire ugers valgkamp fandt sted.

Termometret nærmede sig de 30 grader, men selvom det kunne trække mange ud på stranden og haverne, så betød det ikke at man forsømte sin borgerpligt. Der skulle stemmes.

Og stemt blev der. Allerede fra morgenstunden strømmede folk ud for at sætte deres kryds, og da Ballerup Bladet besøgte idrætshallen på Skovlunde Skole Syd, hvor blandt andre borgmester Jesper Würtzen satte sit kryds, var der masser af mennesker. De drev i sommerstemning op til indgangsdøren til hallen, mens andre stod foran dørene og fik en snak om valget og alt muligt andet. Det var både hyggeligt og lidt højtideligt.

Som i Nordkorea

”Vi har har haft en høj valgdeltagelse allerede nu (klokken 12, red.). Stemmeprocenten er på 30,9 procent og det er meget højere end ved sidste valg. Der er en rigtig god stemning,” sagde kommunalbestyrelsesmedlem Anja Holtze, der fungerede som valgstyrerformand på stedet.

Kommunaldirektør Eik Møller bemærkede ironisk, at hvis den stemmeprocent udvikler sig på samme måde hele dagen, så når Ballerup op på en stemmeprocent, der overstiger Nordkoreas.

Efter borgmesteren havde sat sit kryds ved Ballerupkredsens socialdemokratiske kandidat Kasper Sand Kjær, var der tid til en lille snak, inden turen gik videre rundt i kommunen.

”Det er jo ikke mig, der er på valg, men det er alligevel spændende. Et valg er jo altid spændende og der er blevet gjort en rigtig stor indsats lokalt. Så nu er det op til vælgerne at tale,” bemærkede borgmesteren.

I næste uges avis kigger vi nærmere på, hvordan det gik vores lokale kandidater – og om nogen af dem blev valgt ind.

 

 

 

Faktaboks: Laveste valgdeltagelse i mange år

Selvom det så lovende ud fra morgen- og formiddagstimerne, endte stemmeprocenten i Ballerup dog med at være noget lavere end ved sidste folketingsvalg.

I år stemte 29.219 af de i alt 34.437 stemmeberettigede her i Ballerup Kommune. Dermed lander stemmeprocenten på 84,85 – et lille fald i forhold til folketingsvalget i 2015, hvor 86,33 procent stemte.

Også en del lavere end 2011, hvor stemmeprocenten var på hele 88,56 og 2007, hvor den var 88,4 procent. Samme billede tegner sig på landsplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *