Det gale vanvid – 149.000.000 for hvad?
Debat Det er det tal som er afsat til jobcentret for, at bringe folk ind på arbejdsmarkedet. Intentionerne fejler jo ikke noget, men det ser ud som det gale vanvid at bruge den mængde penge.

Det er ifølge Musa Kecec en investering i fremtiden. Som udgangspunkt kan det være helt korrekt, hvis investeringen på sigt kunne tjene sig hjem. I min optik kommer penge aldrig hjem.

Er det bare en ny Sundhedsplatform, Skat, rejsekortfiasko?

Som Kecec udtaler er det cirka 2500 mennesker, de 149 millioner er investeret i.
Omkring 60.000 per klient. Men tallet er ikke 2500

Hvorfor? Fordi i Ballerup Kommune har 520 af disse 2500 en så varig nedsat arbejdsevne, at de slet ikke bør tælle med. Disse 520 får få timers job for livskvalitet. ikke skatteindtægter
1580 er ikke job- eller uddannelsesparate (2018-tal) så de skal som minimum på kort sigt ikke indgå i udregningerne

Alene de to grupper vil for en større del aldrig ramme arbejdsmarkedet og skal derfor regnes helt ud af ligningen.
Tillbage står reelt 400 personer, man kan udvikle på og tage fat i nu og her. 400 personer som skal betale regningen på 149 millioner.

Prisen er så ikke 60.000 kroner, men derimod 360.000 kroner per klient.

Med en kommuneskat på 25 procent (for at gøre det nemt) tjaa, så tager det cirka syv år – vel at mærke på fuldtid alle år i træk for samtlige 400. Også tvivlsomt.

En bistandsklient får cirka 12.000 kronerom måneden, svarende til 144.000 kroner årligt. Så for de 149 millioner kunne man lade folk beholde deres kontanthjælp og opgradere dem med kortere uddannelse.

Lad os antage, hvis alle 400 ville være SOSU-assistenter (som vi mangler), kunne uddannelsen gives for små 58 millioner (man beholder sine 144.000 kroner under uddannelse).

En reel uddannelse og ikke vanvittige overfinansierede projekter, som ingen gider – og som i sidste ende ikke ender ud i andet en jobmøder uden reelt indhold.

Projektet er i mine øjne en forretningsmæssig og menneskelig dødssejler, men er der noget jeg har overset, vil jeg da gerne høre om det, Kecec.

5 kommentarer om “Det gale vanvid – 149.000.000 for hvad?”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  ” Det glade vanvid ”

  Det syntes jeg også.

 2. Jeg har et krav til de lokale politikere indtil 2021.

  det borgere på kontanthjælp i over 10 år,

  jeg stiller de lokale politikere følgende krav.

  #ballerupbladet Til 2021 .

  Er man på kontanthjælp i 6 måneder, skal den ophøre.

  Man skal over på den rigtige ydelse, hvis man ikke er for syg nok til arbejde, det skal være en fair og faglig vurdering.

  Man skal arbejde hvis man kan arbejde. Man skal arbejde
  Man skal have førtidspension, hvis man ikke kan arbejde.

  Hvis alle andre muligheder er udelukket, efter 6 måneder, alt andet er urimeligt, for velfærden og økonomien

  Jeg mener ikke man behøver slæbes igennem, urimelighed i systemets jobcentre osv.

  Jeg har siden 2015 holdt skarpt øje med kommunen, det agter jeg at gøre 24/7.

  Ballerup kommune er ikke fattig, derfor skal alle borgere behandles ordenligt.

 3. Musa Kekec siger:

  Hej Kim

  Jeg vil gerne starte med at kvittere for de mange udregninger, men jeg er nødt til at sige, at jeg har vanskeligt ved at genkende tallene, som du har regnet dig frem til….

  Hermed de mest væsentlige pointer, som du ikke har inddraget:
  1. Der er en meget stor del af de udgifter der er til Jobcentret som vi er forpligtet via lovgivningen (fastsat af Folketinget) til at afholde. Der er i lovgivningen i mange tilfælde italesat en minimumsindsats og en lovpligtig ydelse og denne skal vi afholde i Ballerup som i andre kommuner

  2. Vi er som politikere på tværs af partier enige om indsatsen overfor ledige er en investering i fremtiden – særligt nu hvor vi har gunstige vilkår således at denne målgruppe har et stærkere fundament at stå på når næste krise rammer. Jeg kan give dig et eksempel: En borger på fx 26 år, der har gået ledig en del år har svære vilkår for at komme i beskæftigelse. Arbejdsmarkedet lige nu giver denne borger bedre muligheder for at komme i job – dog forudsat at en ekstraordinær indsats, foruden den lovpligtige, er gennemført. Hvis vi ikke investerer nu, risikerer vi at brogere som ham/hende kan blive på overførselsindkomst i mange år – sågar resten af livet.
  Disse eksempler findes og det ønsker vi ikke at gentage da det er ej værdigt for borgeren eller vores samfund. Udover det økonomiske konsekvenser har ledighed også en række menneskelige konsekvenser, hvor man ikke har mulighed for at tage del i et arbejdsfællesskab eller mulighed for at tage ansvar for egen selvforsørgelse og bidrage til samfundet.

  Vi er overbevist om at det er en investering i fremtiden og ikke en investering man kan gøre op og få værdi af fra år til år. Dette kan du faktisk også læse dig til når du ser på ledighedsudviklingen de seneste 5 år for ledige i Ballerup
  Du er naturligvis velkommen til at kontakte mig eller jobcentret direkte, hvis der er noget, som du vil have uddybet. Du kan altid skrive til mig på muke@balk.dk, og jobcentret kan du kontakte på jobcenter@balk.dk

  Mh
  Musa Kekec
  Fmd., Erhvervs og Beskæftigelsesudvalget

 4. Kim Pedersen siger:

  Hvis det du siger er korrekt, og det er det,så giver det ikke nogen mening at snakke om 149 millioner. Så det 149 millioner – det lovpligtige og tallene er så anderledes.
  Så jeg forstår ikke hvorfor de tal er med i regnskabet
  Hvorfor jeg har vist interesse i det er jeg har hjulpet frivilligt i samarbejde med kommunen den del ind på arbejdsmarked og derfor reagere jeg på tallene.
  Klart folk skal hjælpes ind. Men som du også ved, sidder der mange på jobcentre rundt og laver fuldstændige nytteløse prioriteringer . det gælder også inden for andet 🙂

 5. Musa Kekec siger:

  Hej Kim

  Det er en vigtig faktor i debatten at pengene lovmæssigt er prioriteret til ydelser og indsats. Når det er sagt, gør vi vores i JC Ballerup for at prioritere en ekstraordinær indsats for udvalgte målgrupper for at gøre en forskel for både disse borgere og indirekte deres familier.

  Jeg er glad for dit frivillige engagement og ville ønske flere gjorde det 🙂

  Vi gør det rimelig godt i JC Ballerup hvilket også anerkendes af stat og andre kommuner – dog har vi stadig en del at arbejde med og vi kan altid blive bedre.

  Mh
  Musa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *