Cykler Danmark rundt for børn og unge i sorg
cykling Første uge i juli cykler velgørenhedscykelholdet Team Giv Håb for syvende år i træk Danmark rundt for at samle penge ind til organisationen for Børn, Unge & Sorg.

Sidste år blev der indsamlet 1.638.412 kroner og arrangørerne håber at slå dette i år, hvor der medvirker 200 cykelryttere fra hele landet. 12 af rytterne cykler på Team Giv Håb Østsjælland, og blandt disse er 47-årige Henrik Egbo fra Ballerup.

”Det at cykle på landevejen, synes jeg er en super fed måde at få motion på. Det gode sammenhold og oplevelserne man får sammen på cyklen, kan ikke rigtigt sammenlignes med noget andet. Hvis jeg kan give lidt tilbage til børn og unge der har det svært, så syntes jeg livet giver lidt mere mening,” siger han om sin motivation for at deltage.

Børn, Unge & Sorg arbejder for, at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge og yder gratis psykologhjælp til børn og unge, hvis forælder eller søskende er alvorligt syge eller døde.

”Desværre er det et overset problem i Danmark, at man kan blive syg af sorg. Og sygdom, død og sorg er nu om dage mere tabubelagt end nogensinde. Tavsheden og berøringsangsten fra omgivelsernes side kan have store konsekvenser for børnene og de unge, som mange gange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer,” siger Preben Engelbrekt, direktør for Børn, Unge & Sorg.

Man kan læse mere på www.teamgivhaab.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *