Stort tillykke til den ene heldige Ballerupborger
Debat Måske er det dig? Du ene som kan modtage seniorpension i Ballerup kommune efter Løkkes pensionsreform.

Det er en lykke du deler med kun 130 andre på landsplan. Jeg er glad på dine vegne. Tillykke med det, du har kæmpet for det. Nu skal vi så bare finde en løsning for alle de andre, som også er nedslidte efter mange år på arbejdsmarkedet.

Kort før valget blev udskrevet lancerede regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en ”løsning” for de mange nedslidte, som bliver ramt af en stigende pensionsalder og ramt af, at de selv samme partier afskaffede efterlønnen for at betale for bankernes finanskrise.

Nu har røgen lagt sig, og virkeligheden kommet for dagen. 130 fuldtidspersoner er der seniorpension til, med deres reform. Det svarer til at, én Ballerupborger om året kan trække sig tilbage tidligere fra arbejdsmarkedet. Eller rettere, med Morten Østergaard fra de radikales ord: Får en rettighed til at søge om det.

I Socialdemokratiet går vi til valg på at sikre en rettighed, hvor man ikke skal stå med hatten i hånden og spørge om lov. Hvor dem, der har mange år bag sig på arbejdsmarkedet og har slidt i de hårde jobs, får ret til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet på almindelige pensionsvilkår, tre år før den almindelige pensionsalder.

Det handler om retfærdighed og rimelighed. For det er uretfærdigt og urimeligt, at dem der kommer ud på arbejdsmarkedet tidligt, slider i tunge jobs og med stor risiko for at forlade arbejdsmarkedet syge og nedslidte, har den samme pensionsalder som advokaten – der også arbejder hårdt, men under andre og langt bedre forhold.

Tillykke til den ene Ballerupborger med Løkkes seniorpension. Nu skal vi så have fundet en løsning for alle de andre, som er nedslidte efter mange år på arbejdsmarkedet.

2 kommentarer om “Stort tillykke til den ene heldige Ballerupborger”

 1. Kim Valentin, folketingskandidat for Venstre i KBH's omegn siger:

  Det kan du gøre bedre Kasper!
  Jeg er i tvivl om du overhovedet har læst aftalen om seniorpension igennem? Hvis du har så har du i hvert fald valgt at læse aftalen som fanden læser biblen. Der er 17000 mennesker i Danmark som kan bruge den nye ordning.
  Ja – det er ikke hele Danmarks befolkning, men det er dem som har mest brug for det, og det er dem som i dag bliver skubbet rundt i jobcenteret fra den ene ordning til den anden.
  Har du en arbejdsevne under 15 timer om ugen og er tættere end 6 år fra folkepensionen så er du der hvor du kan få tidlig pension med et forhøjet beløb. Skal vi ikke aftale at vi holder os til fakta i valgkampen, så vil jeg gerne love samarbejde bagefter med mål om så gode forhold som muligt for vores nedslidte borgere.

 2. Martin Jensen siger:

  Socialdemokraternes forslag gælder kun 3 år før folkepensionsalderen .
  Det må socialdemokraterne kunne gør bedre ,eller kan de , hvor skal pengene komme fra .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *