Ny plan for brugerråd udskydes
Tapeten-1.jpg
Brugerrådet for Tapeten har ikke følt sig hørt i processen om sammenlægning af brugerrådene på Tapeten og Ballerup Idrætsby. Nu er planerne udskudt mindst et år. Foto: privatfoto
Samarbejde Medlemmer af brugerrådet på Tapeten har knurret over manglende indflydelse på sammenlægning med brugerrådet i Ballerup Idrætsby. Nu udskydes planer om nyt overordnet brugerråd mindst et år.

Ballerup Kommune vil gerne lægge de to brugerråd på henholdsvis Tapeten og i Ballerup Idrætsby sammen til to matrikelråd og samtidig etablere et overordnet brugerråd med repræsentanter for de to råd samt politisk repræsentation.

Den plan har politikerne sendt i høring, men på baggrund af både høringen og dialogmøder med de to brugerråd, har politikerne valgt at skyde beslutningen om sammenlægningen til hjørne.

Som tidligere beskrevet i Ballerup Bladet følte brugerrådet på Tapeten ikke, at de var blevet hørt og at planerne om sammenlægningen slet ikke var blevet vendt med dem.

Nu har kommunalbestyrelsen besluttet, at man vil vente mindst et år, inden man sætter gang i den store sammenlægning. Det sker netop på baggrund af brugernes oplevelse af manglende indflydelse.

Rådene skal fungere

”Vi har haft flere dialogmøder med brugerne af rådene, og de kunne ikke se sig selv i de planer, vi havde. Brugerrådet på Tapeten har ikke fungeret, derfor mener vi, at det er vigtigt, at vi får begge råd til at fungere, inden vi kører videre med vores planer. Derfor vil vi lade de to lokale brugerråd fungere et år mere og om et år vil vi se, om der er bedre grobund for at etablere to matrikelråd og et overordnet brugerråd,” siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Charlotte Holtermann (A).

Selvom den politiske vision er, at der skal etableres to matrikelråd, der skal tage sig af dagligdags ting og et mere overordnet ’helikopterråd’, der skal tage stilling til mere overordnede og politiske linjer, så er det ikke sikkert, at processen går i gang om et år.

”Nu giver vi brugerrådene et år mere til at finde deres ben og komme ind i processen. Så kan det godt være, at der slet ikke er basis for at gå i gang med udviklingen om et år. Vi følger processen tæt og så ser vi, om vi er klar til det tidspunkt. Det vigtigste for os er, at brugerne har nogle gode oplevelser og det er ærgerligt, at sagen er kommet til at handle om, at brugerne ikke føler sig hørt. Det har vi lyttet til og derfor udskyder vi nu processen,” siger Charlotte Holtermann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *