Vi holder af Eskebjerggård
Per-Mortensen-copy.jpg
Per Mortensen
Debat Jeg synes, det er lidt strengt, at Finn Eriksson kalder et byggeri som Eskebjerggård, hvor titusinder af borgere har boet og levet, for ekstremt kikset og skæmmende, som han gør i sit læserbrev i Ballerup Bladet.

Beboerne i Eskebjerggård og Måløvvang og deres børn er utrolige glade for at bo her, det er et område som altid er velplejet, og med en masse aktivitetsmuligheder for børnene. Her er altid ryddet for sne om vinteren, også ud til offentlig vej.

Jeg synes, det er dejligt, at vi har et alment boligbyggeri, på kanten af land og by, så mennesker med jævne indkomster, også kan dele den oplevelse. Personligt synes jeg, byggeriet har en spændende arkitektur. Vi har sågar kunst i bebyggelsen og blandt andet det ene af vægmalerierne, giver Måløv-borgerne et smil med på vejen.

Må jeg lige minde dig om, at det meste af det gamle Måløv var marker, også der hvor der nu ligger fine parcelhuse.
Omkring højden af byggeri giver det god mening at gå i højden, blandt andet for miljøet fordi det ligger stationsnært.

Alle erfaringer viser, at dem der bor tæt på stationer, også bruger mere kollektiv trafik og ofte fravælger bilen.
Og vi behøver faktisk flere nye boliger. Både til egne borgere og til nytilflyttere.

Lad mig lige minde om, at bebyggelsen ligger mellem S-banen og Måløv Byvej, på et gammelt industriområde, hvor nærmeste naboer er to tankstationer og en trælasthandel.

Jeg ser frem til de nye planer, kommer på bordet, så vi kan få konstruktive debatter omkring byggeriet på den gamle grund.

2 kommentarer om “Vi holder af Eskebjerggård”

 1. Mette Bramsbye siger:

  Kære Per, Jeg er helt af samme mening som Finn Erik, jeg synes ikke at Eskebjerggård er et byggeri som pynter i Måløv, tværtimod, det er da muligt at der er pænt og ryddeligt udenfor, men det gør ikke byggeriet pænt at se på. Og så er der nogle som dig, som måske synes det er et smukt byggeri, fred være med det, for vi har vel lov at have hver sin mening omkring byggerierne. Jeg håber at I lytter til borgerne som bor i Måløv, for indtil videre har jeg da ikke hørt nogle Måløvborgere som er vilde med Jeres ideer.

 2. Per Mortensen siger:

  Det har jeg så, mange der ønsker flere boliger stations nært, det dem jeg vil kalde det tavse flertal.
  De ønsker ikke at deltage debatten på sociale medier, som de mener ryger ud af sporet.
  Jo og jeg snakker med Måløv borgere live hver dag, det giver betydeligt mere ind snakken på skærmen.
  Her bliver argumenterne vendt, og jeg har ikke hørt argumenter. Der indtil videre har fået mig til at ændre mening om. Lad os se hvad dem, der vil bygge kommer med. Det et industri kvarter ud til en ændret hovedvej ( der før gik gennem Måløv by, det der det gamle Måløv ligger, hvor forøvrigt kendetegne for byen var Måløv kro og en silo )
  Jeg kan kun se et flot byggeri, vil give en flottere indgang til Måløv, ind det ligger nu.
  Men som sagt lad os nu se hvad der kommer, af planer.
  Og så har lige fra jeg var teenager over 40 år siden, synes at byggeriet omkring Eskebjerggård, har været imponerende og spændende arkitektur. Sådan er vi heldigvis så forskellige.
  Men husk nu der intet vedtaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *