Millionpulje forgylder idrætsforeninger
Guldpuljen-copy.jpg
Guldpuljen er et samarbejde mellem Toms og Danmarks Idrætsforbund (DIF), som skal styrke familieidrætten. Foto: privatfoto
Penge De tidspressede børnefamilier skal have bedre muligheder for at dyrke motion.

Et nyt samarbejde mellem Ballerupvirksomheden Toms og Danmarks Idrætsforbund vil årligt give to millioner kroner til at løfte familieidrætten i Danmark. Lokale idrætsforeninger kan søge støtte fra Guldpuljen til projekter og tiltag, der fremmer familieidrætten.

Hos Danmarks Idrætsforbund oplever man, at for at få de ofte tidspressede småbørnsforældre til at dyrke idræt, skal det integreres i deres dagligdag. Her er det oplagt at skabe bedre muligheder for, at forældre kan dyrke idræt sammen med børnene eller med andre forældre.

»I en hverdag, hvor mange familier har svært ved at nå at dyrke motion, er det vigtigt, at klubberne prioriterer familieaktiviteterne og udvikler nye tiltag. Det kræver ressourcer – både menneskeligt og økonomisk, og her kan Toms Guldpuljen gøre en forskel. Vi ved, at i de foreninger, hvor forældre og børn er aktive sammen, er der et særligt stærkt sammenhold og stor, frivillig opbakning. Og de to ting er jo med til at holde foreningerne og dermed masser af aktivitetsmuligheder i live,« siger Mikkel Nørtoft Magelund, teamleder i Bredde og Motion hos Danmarks Idrætsforbund.

Siden 1950’erne har Toms været aktiv sponsor af det danske sports- og foreningsliv, og den nye Toms Guldpuljen er en naturlig forlængelse af dette engagement.

»Hos Toms vil vi gerne bidrage til en aktiv og balanceret livsstil, og med Toms Guldpuljen rammer vi lige ned i vores kernemålgruppe: Familierne. Idræt kan binde generationerne sammen, og netop samværet, hyggen og de fælles historier, som familier kan skabe gennem idræt, vil vi gerne være med til at fremme,« siger Lone Lyng Andersen, marketing- og innovationsdirektør i Toms.

Idrætsklubber og -foreninger under Danmarks Idrætsforbund kan søge puljen på www.guldpuljen.dk frem til 31. august 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *