Det her er børnenes virkelighed
Debat På baggrund af DR1 programmet ’Hvem passer vores børn’ fremgik det, at pædagoger i dagtilbud har svært ved at få enderne til at nå sammen. Programmet tydeliggjorde, at mange børn er samlet med få pædagoger i løbet af en hel dag.

Pædagoger i Ballerup har samme udfordringer.

Men hvorfor er det, at vi ikke er enige om hvorfor pædagoger råber efter bedre normeringer mens politikere mener at det ser fint ud?

Det kan der være flere grunde til. Blandt andet at:
Danmarks Statistik tæller lønninger til personalet og dividerer det med antallet af børn, frem for reelt at tælle hvor mange børn der er sammen med de voksne.

Danmarks Statistik tæller eksempelvis også lederne med i normeringerne, men de pædagogiske ledere har meget sjældent tid til at være en del af normeringen.

Danmarks Statistik tæller pædagogen og dennes vikar med, når en pædagog er sygemeldt eller holder ferie, selvom det kun er den ene der er tilstede.
Dagtilbud i Ballerup er gennemsnitlig åben 11,5 time om dagen. Pædagoger på fuldtid arbejder gennemsnitlige 7,4 time.

I et tilfældigt børnehus i Ballerup er der én pædagog til 8,2 børn i en børnehaveafdeling.
Børn er gennemsnitlig i dagtilbud otte timer om dagen.

Alle medarbejdere er kun på arbejde på samme tid fra klokken 9.30 til 12.30. Det er de for at komme omkring læringsmiljøer og aktiviteter der understøtter de pædagogiske læreplaner.

Da normeringerne ikke slår til, er det især i ydertimerne, som allerede starter klokken 12.30, der er mange børn men få pædagoger til stede.

Den faktiske og synlige normering ser forældre og pædagoger hver dag.
Så børnenes virkelighed ser meget anderledes ud end det Danmarks Statistik viser og som politikere forholder sig til.

Så er det jo dejligt positivt, når formanden for børne og skoleudvalget i Ballerup Kommune, Peter Als, udtrykker:

»Bedre normeringer i dagtilbud står højt på vores ønskeliste til Christiansborg. Hellere bedre forhold for vores børn i dagtilbud og skoler end skattelettelser.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *