Daginstitutionen er børnenes rum
Debat I sidste uges nummer af Ballerup Bladet undrer to forældre sig over, hvorfor det i kommunens daginstitutioner ikke har været tilladt at hænge plakater op, der gjorde opmærksom på den nationale demonstration den 6. april for bedre normeringer i vuggestuer og børnehaver.

Ballerup Kommune har ikke en vedtaget politik for ophængning af materiale på kommunens arbejdspladser. Derfor foretages der en administrativ vurdering i de enkelte tilfælde, når der kommer klager, eller kommunen på anden vis bliver gjort opmærksom på, at der hænger materiale i daginstitutionerne, som kunne give anledning til anstød.

Sagen om demonstrationen den 6. april er foranlediget af en konkret klage. Her har administrationen vurderet, at forældrene måtte bruge andre fora end institutionens rum til at gøre opmærksom på demonstrationen, fordi alle forældre – uanset om de er enige eller uenige i budskabet – skal føle sig velkomne i kommunens institutioner.

Administrationens vurdering handler således om, at kommunens arbejdspladser skal være apolitiske rum. Derfor skal der ikke hænge politisk materiale. Forældre og medarbejdere må selvfølgelig meget gerne blande sig i den politiske debat om normeringer, fysiske rammer eller alt mulig andet.

Det giver sig selv, at forældre må det – og det ligger også inden for medarbejdernes ytringsfrihed at gøre det. Det gælder både på sociale medier, i avisen, på fjernsyn, ved demonstrationer, ved at stå med skilte i det offentlige rum eller andet. Men selve daginstitutionen er børnenes rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *