Vi har fokus på ensomhed
debat Kære Ina Strøjer Schmidt. Tusind tak for dit fine læserbrev om ensomhed blandt ældre, som blev bragt i sidste uges avis. Du har helt ret i, at ensomhed ingen alder eller grænser har.

Vi ved blandt andet, at syv procent af vores børn og unge føler sig ensomme. Det skal der også fokus på, da det netop kan give angst, depression og andre følgesygdomme. Det er vigtigt, at tingene bliver taget i opløbet, så vi giver vores børn og unge de bedste forudsætninger for fremtiden.

Når det er sagt, så er ensomhed på ingen måde kun et Ballerup-problem. Det er et landsproblem, og det er måske endda et verdensproblem. Nødden er svær at knække, som du skriver, men vi har fokus på problematikken i Ballerup, da ingen af vores borgere skal opleve ufrivillig ensomhed.

Du skriver i dit læserbrev, at skiftende hjemmehjælpere kan spille en negativ rolle i forhold til ensomhed blandt andre. Dette arbejder vi på at minimere. Jeg medgiver, at det er bedst for begge parter, at det er de samme hjælpere, der kommer i ét hjem, og som man derfor kan lære at kende. Dog kan relationen mellem en borger og en ansat, i mine øjne, ikke erstatte relationen mellem familie, venner, bekendte, naboer med flere. Derfor hjælper vi også vores ældre borgere med at danne nye relationer i foreninger, på caféerne på vores plejecenter med videre.

Og så har du jo helt ret – ensomhed kan forebygges ved, at vi også tænker i bo- og fællesskaber. Seniorbofællesskaber er en fantastisk boform, som jeg blandt andet selv har fået anbefalet varmt af din partifælle Ulrik Falk Sørensen, som har boet rigtig mange år i sådan et her i Ballerup Kommune. Vi har allerede fire, der opføres i år yderligere to, og der er flere på vej. Vi opfordrer til, at der bliver bygget flere af dem, her i kommunen i de kommende år.

2 kommentarer om “Vi har fokus på ensomhed”

  1. Poul E. Pedersen siger:

    Og så er der også OK-klubberne, hvor alle er velkomne, og hvis formål, mener jeg, er en klub hvor man mødes til en kop kaffe, snak og arrangementer, og hvor man kommer hinanden ved.
    Men læs selv på Google, hvad det drejer sig om..

    Mærkeligt nok findes der ingen OK-klub i Ballerup, men i Herlev er der en.

  2. Karsten Kriegel siger:

    Men til gengæld er der masser af andre pensionistklubber i Ballerup med samme formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *