Unge trænerspirer skal styrke idrætten
Trænerspirer.jpg
De unge trænerspirer fra Måløv, der nu kan gøre en forskel som hjælpetrænere i de lokale idrætsforeninger. Foto: privatfoto
Uddannelse 26 elever fra Måløvhøj Skole har taget en træneruddannelse, der skal klæde dem på til en tørn som hjælpetrænere i lokale klubber.

At blive træner i en idrætsklub betyder ikke, at man skal være voksen og have mange års erfaring som idrætsudøver bag sig. Man kan faktisk stadig være skoleelev, men brænde for den lokale idræt.

Det viser 26 elever fra 7. S på Måløvhøj Skole som siden sommerferien været i gang med en træneruddannelse, som klæder dem på til at tage en tørn som hjælpetrænere i de lokale idrætsforeninger.

Som led i linjefaget »Sund i en Usund verden«, har de gennemgået DGI’s træneruddannelse for unge, der hedder ’trænerspiren.

Træneruddannelsen er en kombination af teori og praksis. Siden september har de hver fredag brugt to timer sammen med to professionelle trænere fra DGI, og det er blevet til i alt 30 timers undervisning i bl.a. træningsplanlægning, anatomi og brugen af rekvisitter.

Derudover har eleverne haft op mod 30 timers praktik i en af de seks lokale idrætsforeninger i Måløv, der har bakket op om initiativet. Her har eleverne blandt andet været hjælpetrænere i badminton, karate, basket og fodbold.

Styrker fødekæden

Initiativtageren til samarbejdet mellem DGI, Måløvhøj Skole og Måløv Idrætsforening er Thomas Lorenzen, der er formand for Måløv Idræts Forening.

Han blev inspireret af et opslag på Facebook, hvor en forening i Jylland netop havde udklækket en håndfuld trænerspirer på baggrund af et samarbejde med DGI. Takket været et godt samarbejde mellem Måløvhøj Skole og de lokale foreninger lykkes det at gennemføre et trænerspireprogram i Måløv.

I alt 26 elever har nu papir på, at de kan kalde sig hjælpetrænere, og ud over diplomet, der beskriver elevernes kompetencer, har de også fået en personlig anbefaling fra den forening, de har været i praktik i. Det hjælper dem, når de ønsker at få foden indenfor som hjælpetræner i en anden forening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *