Store kommunale forskelle på hjemmehjælp
Debat Efter den seneste debat om manglende hjemmehjælp, var det interessant for mig at se nærmere på forholdene i Ballerup.

Der er stor forskel på, hvor mange timer hjemmehjælp man får – afhængigt af hvilken kommune man bor i.

I de kommuner hvor borgere over 80 år modtager flest hjemmehjælpstimer ligger antallet i gennemsnit på fem timer om ugen, hvorimod man andre steder må nøjes med 1,6 timer. I Ballerup får de +80-årige i gennemsnit 2,78 timer hjemmehjælp om ugen.

Men der er også stor forskel blandt kommunerne på, hvor mange af deres borgere over 80 år, som overhovedet får tildelt hjemmehjælp. Det svinger fra at i en kommune får halvdelen af de 80-årige hjemmehjælp, hvorimod det andre steder kun er hver femte. I Ballerup er det cirka hver tredje.

Der skal dog tages forbehold for, at tallene kan påvirkes af, hvor mange borgere der bor i plejeboliger i kommunerne samt at der i nogle kommuner bor ældre, der har brug for mindre hjælp.

Men der er forskel på, hvor meget hjælp man kan få som ældre afhængig af i hvilken kommune man bor, og dette er en politisk prioritering.

Der er noget grundlæggende uretfærdigt i, at svage borgere får dårligere hjælp, fordi de bor i den “forkerte” kommune. Hjemmehjælp skal ikke påvirkes af hvor man bor, men gives på baggrund af en faglig vurdering og tildeles dem der har behov for hjælp.

2 kommentarer om “Store kommunale forskelle på hjemmehjælp”

  1. Jeg kan fortælle som 35år er jeg skuffede over hjemmeplejen, dem der skal hjælpe en når man selv mener man har brug for det.

    Fra den 2 januar til den 10 januar lå jeg senge liggende hjemme, pga lav blod %, deres sygeplejerske mente ikke jeg havde behov for hjælp til hverken det ene eller det andet. de kom ikke engang forbi som de rent faktisk havde lovet mig. som pensioniost havde jeg ikke mulighed for at hente hjemmehjælp, hos hjemmeplejen

    Jeg gad godt at vide om andre har oplevet dette, i et tilfælde hvor de mente om de havde behov for hjælp.

  2. Daniel siger:

    For ikke at nævne kunne jeg havde været død men det er de sku ligeglad med om deres borger kommer til at ligge det virker da sådan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *