Norden 100 år, det skal fejres
debat Som herboende færing synes jeg det er fedt, at vi lige om lidt skal fejre 100 års jubilæum i foreningen Norden.

Foreningen blev stiftet 15. april 1919 og målet har hele tiden været at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

For en som mig, der kommer fra norden, betyder det, at jeg gives samme muligheder til offentlige ydelser, bolig, uddannelse, job og karriere, som en hjemmefødt. Gensidige rettigheder i de nordiske lande er afgørende for tryghed og stabilitet, når fosterlandet forlades, fordi uanset hvor gode muligheder vi giver hinanden, så vil der være et naturligt savn efter de nationale traditionelle traditioner og familiære relationer.

Ystad er Ballerups skandinaviske venskabsby og samarbejdet mellem kommunerne ses blandt andet ved, at begge kommuner samarbejder med Greater Copenhagen om at skabe de bedste muligheder for at få tiltrukket virksomheder og mere erhverv til Øresundsregionen. Der udveksles erhvervserfaringer og der sættes fokus på klima, skole, uddannelse, ungdomsudveksling og kulturelle værdier.

Det betyder for Ballerup, at vi bliver klogere på hinandens styrker og svagheder, og det er super vigtigt, da vi gerne vil fortsætte med at være førende erhvervskommune i landet.

Her bor mange borgere med nordiske rødder, og kommunen vil i løbet af året markere jubilæet med mange festlige aktiviteter. Jeg ser gerne, at nordiske amatørmusikere kommer og spiller, at kunst med nordisk islæt bliver mere synligt, at biblioteket inviterer til nordiske litteraturdage, at museet bidrager med spotudstillinger, at byens børn bliver klogere på skandinaviske værdier og vores fælles historie, at vi samles til fællesspisning, hvor hygge og socialt samvær er i fokus.

Jeg er sikker på, at vi i fællesskab med foreninger og de frivillige får skabt de rigtige rammer for nogle spændende aktiviteter, der samler os på kryds og tværs fordi vi har brug for hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *