Lindehavens ydmygende badeproblemer
Debat Bedst som man troede at der var 100 procent styr på brandsikring og andre tekniske installationer på kommunens plejecentre - jævnfør mit tidligere debatindlæg vedrørende brandforholdene på plejecentrene - kan man i lettere chokeret tilstand læse i ugens avis, at beboerne på Plejecenter Lindehaven, bliver etagebadet med varmt vand i saftevands plastdunke fragtet fra plejecentrets køkken, fordi der mangler varmt vand i rørene?

Jamen du godeste, hvilket årti er vi bombet tilbage til her? Er der en ansvarlig voksen tilstede?

Man kan endvidere læse, at grunden til det manglende varme vand er, at man har undladt at renovere løbende og dermed misligholdt bygningen, så rørene og anlægget formentligt er blevet så tilkalket, at der ikke længere kan komme varmt vand ud af rørene.

Hvem pokker er det lige der har sovet i timen her? Er det plejecenterlederen eller er det den tekniske serviceleder? Er det direktøren i boligselskabet Baldersbo som ejer bygningen eller er det Ballerup Kommune der står for driften?

Jeg mener, det må være én af de ledende personer eller dem alle? For hvad har man ellers ledere og direktører til? Hvis ikke det er for at påpege fejl og mangler og få orden på ting der ikke virker?

At dette har stået på i et års tid skriger jo til himlen om, at der er noget ravruskende galt i håndteringen af dette problem, som jo åbenbart ikke er opstået pludseligt. Og jeg vil æde min gamle hat på, at de berørte beboere ikke har fået så meget som en bøjet tiøre tilbage i husleje for ydmygende mangler på varme bade, svig og smerte.

Og hvis ikke beboerne kan få et værdigt og ordentligt varmt bad indtil forholdene på Lindehaven er blevet ordnet, så må man jo flytte dem til andre plejecentre for at få et varmt bad, alt andet er umenneskeligt og uværdigt for mennesker, hvoraf en stor del oven i købet er demente.

4 kommentarer om “Lindehavens ydmygende badeproblemer”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Hvem er egentlig den ansvarlige kommunal politiker for disse forhold. ??

  Og hvad siger vedkommende til disse forhold for vore ældre, i denne Socialdemokratisk ledede kommune. ??

 2. Karsten Kriegel siger:

  Det er Lolan Ottesen, der er formand for det ansvarlige udvalg.

  Man har indtryk af, at tingene sejler noget i det udvalg.

 3. Søren B. Christiansen siger:

  Ja, når man læser Lones indlæg får man det indtryk, at alle beboere på Lindehaven igennem flere år bliver badet fra Majdriks dunke..
  Det er selvfølgelig ikke tilfældet, men tingene bliver ofte fuldkommen unuanceret når det bliver sat ind i en partipolitisk kontekst og endda med et folketingsvalg stående lige for døren.
  Fakta er, at installationerne er sammenbygget af forskellige materialer som ikkespiller ordentligt sammen, at varmtvandsbassinnet er nedlagt uden at beholderkapasiteten er tilpasset og at installationerne efterhånden er af ældre dato, så de trænger til udskiftning.
  Dette udskiftningsbehov har været kendt noget tid og moderniseringen har været under planlægning, ligeledes nogen tid.
  Nu er det ikke således, at man bare hovedkuls kan kaste sig ud i sådan en modernisering, da det er et plejecentre vi har med at gøre, så det kræver både omtanke og planlægning.
  Hvis man læser den oprindelige artikel, vil man se, at arbejdet er igang og har været det i nogen tid, så der er lys forude.
  Jeg vil godt understrege, at det bestemt ikke har været hverdagskost, at beboerne har skullet bade via Majdriksdunke..
  Jeg har talt med personalet på Lindehaven, som siger det har været et fåtal af gange man har oplevet dette.
  En gang er dog også for meget og det er vi rigtig kede af.
  Jeg vil godt understrege,at man bestemt ikke kan klandre servicelederen på plejecenteret situationen..
  Servicelederen gør et fremragende og unikt stykke arbejde og er til stor gavn for både beboere og personale.
  Det er heller ikke klædeligt at udstille Lolan og ej heller udvalget for denne situation.
  Jeg er sikker på, at sådanne detaljer ikke er kommet til udvalgets behandling og kendskab..
  Som direktør i Baldersbo påtager jeg mig gerne ansvaret, men vil godt understrege at det ikke sejler i Baldersbo..
  I respekt for de ældre beboere, har vi forsøgt at planlægge det hele, så det kommer til at foregå med så få gener som muligt, at det har betydet, at en beboer har skullet opleve, at blive badet/vasket med vand fra en lemonadedunk er vi rigtig kede af.
  Men man må have forståelse for, at sådanne arbejder tager til både at planlægge og udføre, når det er et plejecentre i drift..
  Med venlig hilsen

  Søren B. Christiansen
  Baldersbo

 4. Lolan Ottesen siger:

  Jeg kan på vegne af Social- og Sundhedsudvalget sige, at det naturligvis ikke er tilfredstillende at der har været disse bygningsmæssige problemer, i én af de ældste plejehjemsbygninger i Ballerup Kommune.
  Boligselskabet Baldersbo ejer bygningen og har ansvaret for bygningens drift. De har iværksat reparation af bygningens rørføringer – se ovenfor her.
  Vi ser alle nu frem til, at der snarest er genetableret tilfredsstillende forhold – både for vores ældre beboer og for medarbejderne på Lindehaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *