Er planerne om højt byggeri i Måløv opgivet?
debat I foråret 2018 var der en høring angående en ny lokalplan for stationsområdet i Måløv.

I denne plan blev det foreslået, at der skulle bygges en række af bygninger op til syv etager fra Måløv Station til transformerstationen.

Disse høje bygninger ville ligge direkte ud til Frederikssundsvej og udgøre en mur på 450 løbende meter.
Til høringen var der et stort fremmøde, og de fleste borgere var bekymrede for, at forslaget ville opdele Måløv og ødelægge det miljø, som eksisterer i dag.

Efterfølgende kunne høringssvar indsendes og her blev indsendt 58 høringssvar.
Indsendte svar og Ballerups Kommunes administrative svar på disse kan findes på nettet. Her viser en kort gennemgang følgende:

Et svar støtter projektet. To svar støtter fem etager. Tre svar/fire etager. Seks svar/tre etager. Et svar/to etager. Tre svar/ingen holdning til højde. 124 personer imod (+underskrift indsamling). Og her er ikke medtaget alle de støtte e-mails som ikke ønsker høj bebyggelse. Så mere end 92 procent af svarene er imod forslag om bygninger højere end to etager.

I svarene fra Ballerup Kommune lægges der vægt på, at det skal være rart at bo i de nye bygninger. Derfor skal disse støjskærmes på bekostning af eksisterende boliger i Måløv. Lys skal sikres til de nye boliger; også på bekostning af eksisterende boliger. Administrationen skriver om dette, at der må forventes skyggegener 25 procent om året. Dette er direkte i modstrid med, hvad der blev fremlagt på kommunalmødet, hvor planen blev præsenteret for første gang.

Da der jf. tidsplanen skulle være udsendt et nyt forslag til lokalplan i efteråret 2018 og dette ikke er sket, virker det til, at vores lokale politikere har lyttet til den overvældende modstand og opgivet planen om høje bygninger på stationsområdet i Måløv. Hvis dette er tilfældet, vil jeg gerne takke politikerne for at have lyttet og ladet måløvborgerne komme i første række.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *