Ensomhed blandt ældre i Ballerup
Debat Hver 11. modtager af hjemmehjælp i Ballerup er ofte alene, selvom vedkommende har lyst til at være sammen med andre. Kommunen har igangsat flere initiativer i forhold til ensomhed, men ensomhed kan være en svær nød at knække, blandt andet fordi det kan være svært at række ud efter hjælp.

Det kunne måske afhjælpe situationen lidt, hvis hjemmehjælperne i højere grad var kendte ansigter. Det er nemmere at tage en kort sludder med en person, der ikke er ukendt for en.

83 procent af de ældre i Ballerup, som modtager hjemmehjælp, mener, det er vigtigt, at det er de samme hjælpere, der kommer i deres hjem. Desværre er det dog kun 38 procent, der oplever, at det oftest er de samme hjælpere, der kommer.

Lang tids ensomhed har negative konsekvenser, blandt andet øger den forekomsten af Alzheimers og kan medføre hjertekarsygdomme samt depression. Ensomhed kan blandt andet forekomme, hvis man mister sin partner, bliver skilt, en nær slægtning bliver alvorligt syg, man mister bevægeligheden eller går på pension. Kort sagt kan det ramme os alle på et tidspunkt.

Seniorbofællesskaber kan blandt andet afhjælpe situationen, fordi man naturligt indgår i et fællesskab. For at kunne følge med den demografiske udvikling, er det derfor vigtigt, at denne type boliger også fremover fortsat medtænkes i byudviklingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *