Vi føler os ikke hørt
Debat Vores børn er ofre i en tid, hvor der sker store besparelser, da Skovlunde Skole har valgt at lave klassesammenlægninger uden indflydelse fra forældrene. I denne forbindelse er jeg, som forældre til et barn på Skovlunde Skole, og mange andre forældre blevet mødt af døve ører, hvilket er helt forkert og grotesk.

Der blev afholdt forældremøde onsdag den 6. februar, hvor vi blev mødt af en passiv skoleledelse og aggressiv ordstyrer, som afbrød konstant. Dette gjorde det svært at få et ord indført, hvilket gjorde os vrede, og mødet har derfor både sået stress og håbløshed blandt os forældre.

Der har været flere sager i de seneste tre år med sammenlægninger, hvor børns mistrivsel har udspillet sig markant, og der er ikke noget at sige til, at det gode sociale miljø kan være svært at nå i de nye 7. klasser, fordi det kan være særdeles krævende at skulle danne nye venskaber, nye lærerrelationer og ny klassekultur. Dette har ført til elever som skifter skole og dårlige sammenhænge i nogle af klasserne, hvor børnene bare vælger at være passive, og forældrene ikke ved, hvad de skal stille op. Dette skal der laves om på.

Dette betyder med andre ord, at hvis vi ikke gør noget nu, kan både stressen og angsten omkring det at gå i skole blive øget, hvilket kan resultere i psykiske lidelser og koncentrationsbesvær i undervisningen.

Når det så er sagt, ved jeg godt, at vi skal vise tillid til skolesystemet, men det er utroligt svært, når vi ikke bliver inddraget i beslutningerne. Måske burde man i stedet genoverveje at bibeholde de fem gode klasser på skolen, mens den sidste umiddelbare dysfunktionelle 6. klasse kan spredes ud i de andre klasser?

Dermed bevarer vi det stærke rodfæste i gode klasser, en kammeratlig ånd og mærkbar individuel- og samtrivsel for børnene, hvilket er iværksat igennem mange års samarbejde i klasserne. Dette vil vi gerne værne om, og dette bør Skovlunde Skole lytte til.

4 kommentarer om “Vi føler os ikke hørt”

 1. Joris Wilms siger:

  Godt skrevet og desværre en god beskrivelse af mødet.

 2. Joris Wilms siger:

  Godt skrevet og desværre en god beskrivelse af mødet 🙁

 3. Karsten Kriegel siger:

  Der kan være pædagogiske argumenter for at flytte eleverne, men det skal være skolen, der selv beslutter om det skal ske og ikke pga. en rigid regel i skolestrukturen, som siger at der skal være et bestemt antal klasser på matriklerne.
  Vi skal væk fra kommunal topstyring til mere frihed for de enkelte skoler til at planlægge organiseringen lokalt.
  Men derudover er det for dårligt, at ingen politikere kunne møde op til mødet, hvis de ellers er blevet inviteret til det. Hvad kan være vigtigere end at høre på forældrenes argumenter?

  1. Sussie Wandel siger:

   Inden du konkludere noget omkring politisk deltagelse, synes jeg at du skal tage en snak med din kandidat i kommunalbestyrelsen, men i taler måske ikke sammen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *