Psykiatrirådet er kommet godt fra start
indsats Psykisk sårbare og deres pårørende har fået en ny stemme i Ballerup Kommune, som har etableret landets første psykiatriråd.

Det er ofte de dårlige historie, der dominerer i medierne, når det handler om psykiatrien. Flere og flere får psykiske lidelser, der mangler sengepladser, alt for mange udskrives alt for hurtigt – for slet ikke at tale om de mange ulykkelige sager, hvor personalet er blevet truet, udsat for vold eller det der er værre.

Og der er da også langt hen ad vejen rigtig meget, der kan gøres bedre. Derfor har man – som en god nyhed – her i Ballerup besluttet, at oprette landets første psykiatriråd, som skal sørge for at der kommer endnu mere fokus på psykisk sårbare og deres pårørende.

I spidsen for det nye råd sidder Erik Frandsen, der også er formand for lokalafdelingen af Bedre Psykiatri og medlem af frivillighedsrådet.

»Jeg er meget glad for, at vi har fået et psykiatriråd her i Ballerup. Det har været et ønske længe, og i frivillighedsrådet har vi arbejdet målrettet på sagen,« fortæller Erik Frandsen, der har haft god støtte af blandt andre formanden for frivillighedsrådet Connie Hartz og formand for social- og sundhedsudvalget Lolan Marianne Ottesen (A).

Rådet dækker bredt

Formålet med psykiatrirådet er at styrke og kvalificere dialogen og samarbejdet omkring psykiatrien. Et samarbejde som allerede er kommet godt fra start, hvis man spørger Erik Frandsen.

»Vi har været enige om, at det var vigtigt at få sammensat rådet, så det dækkede bredt, og det har vi gjort. Der er god repræsentation fra både græsrødder, politikere, boligforeninger og Psykiatrisk Center Ballerup. Så det er vi glade for og det lover godt for det fremtidige samarbejde,« siger han og tilføjer:

»Vores primære opgave er at være rådgivende og vejledende i forhold til kommunen, og den første store opgave, som vi allerede har kastet os over, er at der skal udarbejdes en psykiatripolitik i Ballerup Kommune. Det er både godt og vigtigt, og vi har allerede holdt to møder nu, hvor vi har talt om, hvad det egentlig er, vi kan putte ind i sådan en politik, og det bliver noget vi skal snakke meget mere frem og tilbage om i den kommende tid.«

Rådet har allerede holdt to møder siden opstarten og lagt en køreplan for arbejdet i 2019.

Medlemmerne er:
Erik Frandsen, Bedre Psykiatri 
Ebbe Brems, SIND 
Kent Grimm Thornberg, Landsforeningen Autisme 
Jeanette Stensbirk Midjord, Psykiatrisk Center Ballerup 
Inge Støvring Petersen, boligforeningerne 
Sara Møller, handicap- og psykiatriområdet 
Jette Hein, handicap- og psykiatriområdet 
Lolan Marianne Ottesen (A), kommunalbestyrelsen 
Musa Kekec (A), kommunalbestyrelsen
Kåre Harder Olesen (V), kommunalbestyrelsen
Ali Abbasi (Ø), kommunalbestyrelsen 
Birgitte Dahl (O), kommunalbestyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *