Leo Pharma bygger ny fabrik i Ballerup
Erhverv-virksomheder-34-4.jpg
Leo Pharma vil bygge en ny fabrik i Ballerup, der skal producere lægemidlet Fucidin. Den kommer til at koste 1,5 milliarder kroner at opføre og første spadestik tages formentlig til juni. Foto: Arkivfoto
byggeri Medicinalvirksomhed Leo Pharma satser stort på fremtiden. De vil bygge en ny fabrik til 1,5 milliard kroner, der skal ligge i Ballerup.

En af de kendte virksomheder i Ballerup, Danmarks tredjestørste medicinalvirksomhed, Leo Pharma, bliver snart endnu større. Virksomheden skyder nemlig snart gang i et stort byggeprojekt, der betyder byggeriet af en helt ny fabrik til 1,5 milliarder kroner.

Fabrikken skal ligge på Industriparken i Ballerup og den skal fremstille lægemidlet Fucidin, der har været på markedet siden 1962 og som har stigende efterspørgsel. Fucidin er oprindelig udviklet af Leo Pharma og er et middel, der bekæmper infektioner i huden.

Leo Pharma sidder stadig på en stor del af verdensmarkedet på Fucidin og derfor var det oplagt for virksomheden at bygge en ny fabrik, der kan følge med efterspørgslen.

Højt niveau

Der er også kigget på byggemuligheder i udlandet, men valget endte altså med Ballerup, hvor Leo Pharma i forvejen har sit hovedkvarter.

Ifølge Martin Pløger Lautitzen, der er projektansvarlig hos Leo Pharma, giver det mere mening at bygge fabrikken i Danmark på grund af det høje kompetenceniveau der findes i Danmark og samtidig må der gerne være nogle lignende medicinalselskaber i nærheden, hvilket der er i københavnsområdet og i Ballerup.

Leo Pharma har mere end 5000 ansatte på verdensplan og omsatte i 2017 for 10,5 milliarder kroner.
Efter planen skal det første spadestik til den nye fabrik tages i juni måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *