Stærkt felt til 6-dagesløbet
seksdagesløb-copy.jpg
Der bliver traditionen tro kørt 6-dagesløb i Ballerup Super Arena og igen i år er det lykkedes at samle et stærkt felt med 16 par fra syv forskellige nationer. Foto: privatfoto
Tradition Torsdag går starten på dette års 6-dagesløb i Ballerup Super Arena.

Det 57. københavnske 6-dagesløb sætter fut i Ballerup Super Arena fra 31. januar til 5. februar. 16 stærke par med ryttere fra syv forskellige nationer, heriblandt otte danske ryttere, stiller til start, og det er en tilfreds og forventningsfuld sportschef, der ser frem mod startskuddet på torsdag:

»Jeg synes at det er lykkedes, at få samlet et rigtigt stærkt felt. Hollænderne Havik og Stroetinga, belgierne De Ketele og De Pauw, par nummer syv med Oliver Wulff Frederiksen og Michael Mørkøv og par nummer ni med Marc Hester og verdensmester Theo Reinhardt er på papiret de største favoritter. Men også polakkerne Staniszewski og Pszczolarski, østrigerne Müller og Graf samt Jesper Mørkøv og Christian Grasmann er jeg sikker på vi får at se helt fremme. Det tegner til et meget åbent løb, der uden tvivl bliver fantastisk spændende. Jeg glæder mig helt vildt,« lyder det fra 6-dagesløbets sportschef Jimmi Madsen.

Flere cykelløb i arenaen

To unge danske talenter, Matias Malmberg og Oliver Wulff Frederiksen, skal køre deres første 6-dagesløb, mens Marc Hester er med for imponerende 14. gang. Den rutinerede dansker har været med i alle udgaver siden 2006, og som bekendt vundet i 2012 med belgiske Iljo Keisse. Australske Danny Clarke har rekorden med 21 starter i det københavnske 6-dagesløb. Michael Mørkøv er til start for 13. gang.

Ud over det almindelige 6-dagesløb køres der torsdag til lørdag også VRS Ladies Cup, som fsluttes med et UCI parløb med eget klassement. Fremtidens 6-dagestjerner skal også findes ved Føtex 6-dages Cup, og så ruller de yngste på banen i Mogens Lind Mini 6-dagesløb for de 12-14 årige.

Feltet til Bilka 6-dagesløbet 2019:
1: Yoeri Havik (NED)/Win Stroetinga (NED)
2: Melvin Van Zijl (NED)/Roy Pieters (NED)
3: Andreas Müller (AUT)/Andreas Graf (AUT)
4: Anders Oddli (NOR)/Sebastian Lander (DEN)
5: Sebastin Schmiedel (GER)/Moritz Malcharek (GER)
6: Hans Pirius (GER)/Moritz Augenstein (GER)
7: Oliver Wulff Frederiksen (DEN)/Michael Mørkøv (DEN)
8: Achim Burkart (GER)/Matias Malmberg (DEN)
9: Theo Reinhardt (GER)/Marc Hester (DEN)
10: Bartosz Pudyk (POL)/Szymon Krawczyk (POL)
11: Adrian Teklinski (POL)/Lucas Liss (GER)
12: Daniel Staniszewski (POL)/Wojcieh Pszczolarski (POL)
13: Raymon Kreder (NED)/Michel Kreder (NED)
14: Christian Grasmann (GER)/Jesper Mørkøv (DEN)
15: Andreas Kron (DEN)/Andreas Stokbro (DEN)
16: Kenny De Ketele (BEL)/Moreno De Pauw (BEL)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *