Naturens vicevært
Debat Muldvarpeskud på en golfbane, ja, for så vidt også i vore haver, er vist altid en dårlig cocktail. Især omkring de velplejede greens, hvis ikke lige midt på »billardtæppet« - der må være enhver greenkeepers og haveejers mareridt, ja, for så vidt også for golfspilleren.

Tænk, at få ødelagt sin runde og sit gode humør på grund af denne lille og lyssky gravende fætter i det underjordiske.

Den kan jo altid få skylden – uanset handicap.
Men her forleden på Marbækbanen erfarede jeg, at greenkeeperen har fået en ven som sendt fra oven til udryddelse af denne fæle muldvarp.

Ved en samling friskopgravede muldvarpeskud tæt på en green sad såmænd en duehøg, en ungfugl og holdt vagt, om noget ville komme til syne gennem toppen af jordlaget. Den har sikkert prøvet det før, og med held, for små ti minutter efter sad den der stadig – uden at været blevet forstyrret af flyvende kugler affyret af tobenede væsener, svingende underlige jernstænger med plumpe køllehoveder.

Det er jo lidt forunderligt med al den vildt- og skadedyrsbekæmpelse, der koster i dyre og domme; og så nogen gange helt gratis sendt fra naturen selv.

Men duehøgen er ihærdig, især omkring Marbækbanen, bliver det ikke muldvarpen genlyder området af kragernes skrig, når en af artsfællerne forsvinder mellem kløerne på områdets flyvende, og meget ihærdige, »vicevært«.

En sand fornøjelse at færdes i dette jagtrevir, hvor hver især altid er på jagt efter noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *