Ja tak til flere BFO-ledere
Debat Som Skolepædagog i Herlev har jeg i 10 år set og oplevet nogenlunde samme udvikling, som pædagogerne i Ballerup oplever nu.

Alt forandrer sig, vi går fra den ene struktur til en anden. Det er ikke nemt at indarbejde nye vaner og nye strukturer.

Især ikke, hvis man egentlig føler, det er godt nok som det er.

Men for mig handler det ikke om at gøre det godt nok. Det handler om fremtiden og indflydelse – at jeg er med til at beslutte, hvordan vi organiserer os i det daglige arbejde med børn. At vi deles om ansvaret og fremmer børns fællesskaber fra klokken 6.30 til 17.00.

For at få koordineret det daglige arbejdet har skoleledelsen på Kildegårdskolen i Herlev, uddelegeret ansvaret til medarbejderne via koordinatorer. Jeg er en af disse koordinatorer og har nu mere nærledelse end tidligere. Jeg kan gå til ledelsen, få råd og vejledning til det tværfaglige samarbejde, aftale et tidspunkt for personlig coaching. Dette er gældende for alle medarbejdere, så behovet for ansættelse til deltids-ledelse på afdelingerne er ændret.

Vi er på vej til nye tider her i Ballerup og ved at konvertere de timer der er til deltids-ledelse på de enkelte fritidshjem til børnetid, vil børnene få flere voksne om eftermiddagen.
Samtidig vil pædagogerne, med flere BFO-ledere få styrket den pædagogiske faglighed og udvikling af skole og BFO fremadrettet.

Jeg ser det som en stor anerkendelse af pædagogernes arbejde med trivslen og dannelsen af unge mennesker, at pædagogfaget bliver bedre repræsenteret i skoleledelsen. Det er der behov for – og jeg forventer både som mor og politiker, at vi med flere BFO-ledere i kommunen kommer til at se en bedre udvikling af folkeskolen og BFO’erne i Ballerup på sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *