Byg højt ved Bydammen og bevar fælles p-pladser
Debat Jeg glæder mig over planerne om at bygge lejligheder på parkeringspladsen bag Lidl og umiddelbart overfor Banegårdspladsen.

Det bliver endnu en god vitaminindsprøjtning til livet i bymidten, mens den stationsnære placering giver et godt grundlag for klimavenlige transportvaner. Netop derfor synes jeg, at der skal bygges højt og tæt, med krav til spændende og varierende arkitektur.

Byggeplanerne har ført til bekymring for parkeringsmulighederne i centrum og jeg deler disse. Løsningen må være, at vi står fast på at en væsentlig del af pladserne bag Lidl også fremover er fælles og offentlige.

Det betyder, at de kommende beboere ikke får alle pladserne i den planlagte høje p-kælder, så ‘prisen’ for grønne og centralt beliggende boliger er altså et aktivt valg om et liv med kollektiv transport, delebil og/eller cykel. Jeg er sikker på at det bliver et hit

9 kommentarer om “Byg højt ved Bydammen og bevar fælles p-pladser”

 1. Ole Jensen siger:

  Vi er flere borgere i kommunen der bestemt ikke syntes der skal bygges højt og tæt .
  Der skal derimod bygges lavt , med træer og grønne områder .

 2. Poul E. Pedersen siger:

  Selvfølgelig skal vi ikke have mere etagebyggeri ved Lidl eller andre steder på stationspladsen.

  En sådan plads med busser og andre køretøjer hvis udstødning ustandselig ligger som et tåge over pladsen kræver et stort åbent område med masser af luftning.

  Det vil derfor være både sundhedsfarligt og miljøskadeligt hvis kommunalbestyrelsens ide om at indsnævre frirummet på pladsen med byggeri, bliver en realitet.

  Stop nu for denne ide og lad os få lidt grønt med græs, buske og træer på pladsen foran biblioteket, selv om en grønt område, der ikke bliver bygget på, som bekendt giver enhver Socialdemokrat onde drømme.

 3. Mette Bramsbye siger:

  Neeeej, vores smukke bymidte med kirken, den lille sø osv osv. skal da ikke dækkes ind i høje etager ejendomme, hvorfor ikke holde stilen med de 2 etager? Hvis I har sådan et stort behov for at bygge, så byg da videre ude ved Marbækvej, der er også en station tæt på, og der er næsten gjort plads, der hvor man har fældet alle de smukke træer.

 4. Ole Jensen siger:

  Ja det er en sørgelig udvikling , men rart at høre at der er flere borgere der også er bekymret .

 5. Karsten Kriegel siger:

  Der skal ikke bygges højt midt i centrum. Det vil da ødelægge bykernen.

 6. Ole Jensen siger:

  Ja mon ikke
  vedkommende for ikke min stemme

 7. Line Christensen siger:

  Mette Bramsby – NEJ TAK! Jeg bor på Marbækvej, og jeg vil faktisk gerne have lov til at beholde den gamle flyveplads som et skønt område uden bebyggelse 😉 Byg i stedet bag kommunen i Damgårdsparken 😉

 8. Mette Bramsbye siger:

  Line Christensen, Nu bor jeg hverken ved Sømosen eller ved Marbækvej, men færdes begge steder på gåben og elsker den natur der er, dog synes jeg Sømosen er langt smukkere med den lidt mere vilde natur, det har ødelagt meget, at de træer er fældet overfor Mac D 🙁 Hvad jeg kan læse, kommer der måske Erhverv ude ved Idrætsbyen, og det er da værre end boliger (synes jeg)

 9. O.Jensen siger:

  Profit frem for Natur .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *