Det bliver billigere at få passet poderne
Legeplads-Foto-Tormod-Rossavik-COLOURBOX-copy.jpg
Taksterne i kommunens børnehaver, vuggestuer og BFO’er falder til næste år. Foto: Tormod Rossavik/Colourbox
pasning De nye daginstitutionstakster for 2019 viser, at det bliver en lille smule billigere at få passet børnene i kommunens vuggestuer, børnehaver og BFO’er til næste år.

I forbindelse med budgettet bliver det også fastlagt, hvor meget det skal koste at få passet sine børn i de kommunale pasningstilbud i det kommende år. Nu er de nye takster på plads og selvom der har været besparelser, så er der også blevet tilført nye bevillinger til området og det betyder samlet set, at taksterne i de fleste tilfælde falder en lille smule i 2019.

En vuggestueplads bliver 108 kroner billigere om måneden, en børnehaveplads 139, mens forældre til BFO-børn får en beskeden besparelse på 11 kroner om måneden. Til gengæld kan forældre, der benytter sig af 30 timers-tilbud i daginstitutionerne se frem til større besparelser på 315 og 206 kroner for henholdsvis børnehave og vuggestue.Det eneste der ikke bliver billigere er dagplejen, der stiger med 17 kroner pr måned.

»I forbindelse med budgettet genberegner vi taksterne, når vi ser, hvordan pengene bliver fordelt. På daginstitutionsområdet er der på de fleste områder faldende takster, som vil gavne småbørnsfamilierne i Ballerup,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Der er tale om små prisfald i det fleste tilfælde, men alligevel noget, som de fleste forældre trods alt vil se som en positiv tilgang til privatøkonomien.

Prisfaldene på dagtilbuddene og BFO’erne skyldes primært, at der er indgået en ny aftale på pædagogområdet, som har betydning for aflønningen af de ansatte, men altså også smitter af på brugerbetalingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *