Vestforbrænding beklager støj- og lugtgener
vestforbrænding_18-1.jpg
På grund af en brand i sidste uge er ovnene og udsugningen på Vestforbrænding ude af drift. Det kan medføre både lugt- og støjgener, mens renoveringsarbejdet står på. Foto: Flemming Schiller
forbrænding Vestforbrænding var mandag den 5. november udsat for en brand, som opstod under et renoveringsarbejde.

Efter branden er Vestforbrændings to ovne ude af drift, hvilket medfører lugtgener fra anlægget. Lugten kommer fra det affald, som allerede var fyldt i siloerne, før branden opstod. 

»Lige nu arbejder mange med at klargøre anlægget til reparationsarbejder, så anlægget kan komme i drift igen, ligesom der fortsat arbejdes på at afdække skadernes fulde omfang. Det er derfor for tidligt at sige noget om tidshorisonten for hvornår, Vestforbrænding kommer i drift igen,« siger kommunikationschef på Vestforbrænding, Per-Henrik Goosmann.

Normalt vil Vestforbrændings affaldssilo have en kraftig udsugning og rensning af luften, så lugtgener minimeres, men branden har medført, at denne udsugning ikke er i drift. Der arbejdes dog på højtryk for at finde nødforanstaltninger, som kan afbøde lugtgenerne.

Under reparationsarbejdet vil der også være periodiske støjgener, men Vestforbrænding forsøger at minimere disse gener mest muligt.

»Vi gør alt for, at vores omgivelser mærker vores aktiviteter og udfordringer mindst muligt. Det er en stor og kompliceret opgave, vi står med. Men vi tænker ikke kun på os selv men også på borgerne og naboerne omkring os,« siger Per-Henrik Goosmann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *