Støberiet svigtes
Debat Det er meget uforståeligt, at Ballerup Kommune har besluttet gradvist at fjerne de meget få medarbejdere der er tilbage i Støberiet. En kommunal institution som tidligere både havde en personalenormering og egnede faciliteter, svarende til et godt aktivitetshus for voksne sindslidende.

De ansattes opgaver er at imødekomme brugernes behov og hjælpe den enkelte sindslidende videre i sin personlige udvikling og dermed fremme brugernes livskvalitet. Fagligt set hedder det socialpsykiatri, til forskel fra de behandlingtilbud for misbrugere som tilbydes i Brydehusets bygning.

Støberiets tilbud er både mulighed for samvær og hygge i trygge rammer – og have til huse i et stoffrit nærmiljø. Desuden får brugerne gode muligheder for psykosocial rehabilitering, som tager udgangspunkt i recovery.

En ting er, at Støberiet skal flytte ud af Sundhedhuset, men hvorfor til så små lokaler, hvor mulighederne for aktiviteter og kreative værksteder er udelukket ?

Hvorfor skal Støberiet desuden udsultes for medarbejdere og dermed på længere sigt risikere at måtte lukke ?
Hvorfor bevilger kommunen ikke nye medarbejdere, når Brydehuset etablerer et nyt behandlingsted for de medborgere som kæmper med både misbrug og sindslidelse ?

Kan kommunen være bekendt at spare på et dagtilbud gennem mange år på den dobbelte måde, og som går hårdt ud over nogle af de mest udsatte medborgere?

2 kommentarer om “Støberiet svigtes”

 1. Hej Ebbe tak for dit læser brev…..

  Jeg har oprettede en blog omkring kommunen, fordi jeg som borger følger mig svigtede,
  Især i den grad hvad støberiet angår, der har været utallige gange, af besparelses runder.

  Du kan læse mit indlæg på min blog ved at trykke på mit navn .

  Jeg vil gerne takke dig for at bringe dette på banen, jeg forstår mig virkelig heller ikke hvorfor det altid skal gå udover udsatte i Ballerup kommune, Lolan nævner tryghed, men det giver hun jo ikke når de med til at lave besparelse på støberiet, for derefter at plante dem i brydehuset.

  Læs mit blogindlæg omkring støberiet, ser frem til at høre mere fra dig.

  Tak igen for dit indlæg.

 2. Gitte Kluk siger:

  Hej Ebbe
  Tusind tak for dit indlæg vedr. støberiet og jeg er helt enig med dig, jeg er mor til mange årig bruger af Støberiet
  og har skrevet et åbent brev til kommunen Lolan som har taget beslutningen og ballerupbladet, indlægget var i avisen for et par uger siden, Lolan svarede ikke på artiklen så jeg skrev direkte til hende og bad om et møde, da jeg har en meget frustreret søn som er Asperger autist, det lykkes og jeg skal til møde med dem d. 12 december kl. 15.15, jeg har skrevet til kommunen at jeg ikke kan begribe at vi behandler vores borgere på den måde, hvorfor skal man behandle brugerne sådan, Ballerup praler ellers med at deres borgere har det godt. Hvis det er økonomien så er der sikkert andre ting der kan spares på, og de skal huske at brugerne betaler selv deres mad, drikke og div. udflugter. Kommune aner ikke hvad det vil sige at være autist, have OCD eller lign, det ville være det samme som at rykke Christiania ind i frimurelogen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *