I weekenden kommer julen til Pederstrup
Jul-i-landsbyen.jpg
Masser af jul og landlige oplevelser venter i weekenden, hvor Pederstrup inviterer til julehygge. Her vil man også kunne hilse på gårdens dyr. Foto: Arkivfoto
familiehygge Der vil være jul for alle aldre, når Pederstrup giver fuld gas på juleaktiviteterne.

Julemarked, julestue, juleteater og meget mere. Første weekend i december står i den grad i julens tegn i Pederstrup.
Lørdag den 1. december klokken 11, 13 og 15 byder Teatergruppen KLIMA og Ballerup Museum på juleuhygge. I Ryttergårdens stuehus opfører KLIMA forestillingen ’Jul på museet’, hvor monstre og underlige væsener har overtaget et museum i julen.

På museet kan man gå på jagt i juleudstillingen ’Julegys og vintermørke’ efter overnaturlige væsner, der forstyrrer julefreden i bondens stuer.

I skolestuen på Pederstrupgård kan man, inspireret af teater og udstilling, lave sine egne julemonstre og overnaturlige væsner i genbrugsmaterialer. Bagefter kan man spille teater med sin nylavede dukke i det store dukketeater. Man kan også lave sit eget monsterslim. Der er gratis adgang.

På Grantoftegaard er der også masser af aktivitet, blandt andet holdes der økojul med juletræer, and og steg klokken 11-15. Ligesom der er rundture med gårdens hestevogn i landsbyen klokken 11-13.

Økojulemarked

Som om det ikke var nok, så slår Grantoftegaard stalddørene op dagen efter, søndag den 2. december klokken 11-15, til et stort økologisk julemarked med økologisk juletræssalg, masser af økomadvarer og stadeholdere, der sælger håndlavede julegaver og julepynt.

Man kan forkæle ganen med lækre pandekager og flæskestegssandwich. Staldene har åbent, hvor man kan hilse på både køer og får. Hestevognen kører igen klokken 11-15.

Ballerup Folkedansere holder også julestue på Ryttergården i Pederstrup søndag. Der vil være café med gløgg, æbleskiver, kaffe/te, øl, vand og vin. Caféen og salgsboden åbner i Hestestalden klokken 10, caféen og tombolaen åbner i Loen klokken 11.

Klokken 13 til 15.30 vil der være spillemandsmusik i Loen og Hestestalden og Ballerup Folkedansere danser i Hestestalden klokken 14 og derefter i Loen klokken 14.30, hvor der vil være dans med publikum.

På Ballerup Museum kan man fra klokken 10-15 lave sit eget julestads i skolestuen, opleve smeden arbejde, besøge den julepyntede købmandsbutik og se udstillinger. Konditorgården holder desuden åbent klokken 10.30-17.00 med en særlig julekagemenu.

Da der er begrænsede parkeringsmuligheder, så opfordres alle til at parkere uden for landsbyen eller finde alternative transportmuligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *