Fra børnehave til boliger
byggeri AAB vil omdanne en tidligere børnehavegrund i Skovlunde til 39 nye familieboliger.

Kommunalbestyrelsen godkendte på sidste møde en ansøgning om opførelse af 39 nye familieboliger på Lundebjerggårdsvej i Skovlunde.

De skal opføres af AAB, men byggeriet skal godkendes af Ballerup Kommune, der tilmed skal finansiere 10 procent af anskaffelsessummen med et grundkapitallån samt give kommunal garanti for realkreditbelåningen.
Pengene er allerede bevilget i budget 2017 og nu er det nye byggeri så på trapperne.

De nye boliger skal ligge på grunden ved Lundebjerggårdsvej 104, der tidligere har huset en børneinstitution, inden denne blev en del af det store børnehus ’Himmel og Hav’.

Boligerne skal opføres som rækkehuse i tre klynger med 12 tre-værelses huse og 24 fire-værelses huse i to plan. De får en forventet husleje på henholdsvis omkring 7400 kroner og 10.100 kroner om måneden. Hertil kommer varme og vand.

Egne borgere først

Boligerne får en fleksibel anvisning og det betyder, at det primært er borgere i Ballerup kommunes AAB-afdelinger og øvrige Ballerup-borgere, der får fortrinsret til de nye boliger. Desuden får Ballerup kommune anvisningsret til 25 procent af boligerne med henvisning til Ballerup-aftalen.

Efter planen kan byggeriet af de nye rækkehuse gå i gang i 2020 og være klar til indflytning i 2021. Prisen for nybyggeriet kommer til at være godt 94 millioner kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *