Væk med brændeovnene
Debat Bravo Hella Tiedemann, din holdning til brændeovne er prisværdig (Bal.Bladet, uge 42).

At skrive et brændeovnsforbud ind i fremtidige lokalplaner er naturligvis fint, men hvor mange år endnu skal vi, der dagligt plages af den modbydelige stank, vente på forbedringer?

Yngre folk, der måske for nylig har købt et ældre hus med brændeovn, kan med regeringens udspil frit forpeste luften de næste 50 år, indtil de flytter og ovnene skal skrottes. Hvorfor ikke straks ændre samtlige lokalplaner for de områder, der er gasopvarmede, og hvor brændeovne er en meningsløs hyggefornøjelse?

For en ordens skyld skulle det måske pointeres, at det ikke blot er et spørgsmål om korrekt optænding og brændsel men den dokumenterede, paradoksale kendsgerning, at miljømærkede, såkaldte Svanemærkede, ovne også er stærkt forurenende. Ikke så meget med tjærestoffer men med de langt farligere dioxin-forbindelser.

Så en udfasning af gamle brændeovne med efterfølgende køb af nye ville være en kæmpe misforståelse.

4 kommentarer om “Væk med brændeovnene”

 1. Thomas Kruse siger:

  Brændeovnen er en effektiv opvarmningskilde og aldeles ikke meningsløs. Ved kun at opvarme dagligstuen med brænde, har jeg nedbragt forbruget af naturgas med 50 procent. For blot 11 måneder siden skrev Trine Baarstrøm,at der ifølge hende og den kommunale skorstensfejer ikke var generelle problemer med brændeovne. Jeg tror, at du er for sart til at bo i et tætbebygget område og det er tankevækkende, at ingen af dine mange naboer har samme opfattelse af luftproblemet i området.Skal havegrillen og græsslåmaskinen også forbydes ? Her taler vi virkelig dårlig forbrænding.

 2. Jesper Lund siger:

  Ja, er det ikke pudsigt, at Finn Eriksson, der på vegne af Haveselskabet for en del år siden forsøgte at etablere en mandegruppe med temaet ‘Ild, vand, jord og sten’, åbenbart nu er blevet så allergisk over for røg, at han insisterer på, at vi skal holde os til at fyre med fossile brændstoffer…

 3. O.Jensen siger:

  Brændeovnen er en effektiv opvarmningskilde .
  Finn Eriksson tror befolkningen bruger brændeovne for sjovt og for hyggens skyld .
  Det har ikke faldet ham ind at der er mange penge at spare .

 4. Poul E. Pedersen siger:

  Vil et evnt. forbud mod brændeovne også gælde kakkelovne, som mange ældre huse er “født” med. ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *